ACTUALITATE 15 aprilie 2009

Vânzări pe timp de criză

de Covasna Media | 617 vizualizări
Omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie motivează posibilitatea de vânzare a activelor din Covasna prin criza economică

În ultimele două săptămâni a tot circulat vestea privind posibilitatea ca omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie să vândă mai multe active pe care le deţine în diferite staţiuni din judeţ. În privinţa staţiunii Şugaş Băi, înţelegerea cu Consiliul Local Sfântu-Gheorghe urmează a fi pecetluită, prin încheierea unui contract de 310.000 de euro plătibili în două rate, în timp ce pentru Hotelul Bodoc suma vehiculată este de 1,8 milioane de euro. Omul de afaceri

Omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie motivează posibilitatea de vânzare a activelor din Covasna prin criza economică

În ultimele două săptămâni a tot circulat vestea privind posibilitatea ca omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie să vândă mai multe active pe care le deţine în diferite staţiuni din judeţ. În privinţa staţiunii Şugaş Băi, înţelegerea cu Consiliul Local Sfântu-Gheorghe urmează a fi pecetluită, prin încheierea unui contract de 310.000 de euro plătibili în două rate, în timp ce pentru Hotelul Bodoc suma vehiculată este de 1,8 milioane de euro. Omul de afaceri braşovean a declarat că 1,8 milioane de euro ar fi suma minimă pe care ar cereo, în condiţiile în care până acum a investit 1,5 milioane de euro în reabilitarea hotelului.

„Să vedem, nu ştiu ce vindem... dacă reuşim nişte credite pentru investiţii nu mai vând, dacă nu reuşim, vindem”, a declarat Ioan Neculaie. Motivul pentru care acesta a precizat că ar putea să vândă este criza economică, iar suma menţionată pentru credit ar fi de aproximativ 2 milioane de euro.

SCTA Oltul, aflată în proprietatea omului de afaceri Ioan Neculaie, are în subordine mai multe active în judeţul Covasna, în staţiunile Şugaş Băi, Vâlcele sau Malnaş, Şugaş Băi, precum şi Hotelul Bodoc din centrul municipiului Sfântu-Gheorghe.

Vântul schimbării bate şi în Vâlcele şi Malnaş

La Vâlcele, primarul Dumitru Marinescu a declarat că şi acolo SCTA Oltul ar fi fost dispusă la un moment dat să vândă, însă având în vedere că totul este în paragină, nu prea este nimeni interesat.

Suprafaţa deţinută de braşovean aici este de aproximativ 1,5 hectare, însă mare parte din vile sau imobile privatizate acum 5 ani sunt adevărate ruine. La Malnaş Băi, unde SCTA Oltul are în proprietate un restaurant, mofetă, băi, 4 hectare de teren, primarul Kasleder Joszef a afirmat că va avea o întâlnire cu omul de afaceri pentru a vedea ce intenţii are cu activele din staţiune.

„Trebuie să ştiu ce intenţii are, depindem mult de el, are imobile în Malnaş Băi. Vrem ca Malnaş Băi să fie Malnaş Băi. Un lucru e sigur, proprietarul trebuie schimbat, sa dovedit că n-are intenţii să investească şi să pună la punct staţiunea”, a spus primarul. Acesta consideră că cea mai bună variantă este să cumpere Consiliul Local activele din staţiune, după care vor vedea cum identifică fonduri pentru a le dezvolta. În cazul în care nu vor avea bani, orice investitor are intenţii să dezvolte staţiunea ar fi binevenit, spune însă edilul.

Potrivit lui Kasleder, la ultima evaluare, de anul trecut, a imobilelor deţinute de SCTA Oltul în Malnaş Băi, acestea aveau o valoare de 2,2 milioane de euro, iar pe timp de criză preţurile mai scad.

În urmă cu cinci ani, omul de afaceri Ioan Neculaie a achiziţionat cu 626.000 de euro mai multe active din diferite staţiuni din judeţul Covasna.

Ana Sidon

Teme articol: hotel Ioan Neculaie Bodoc
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.