ACTUALITATE 11 iunie 2010

Vânzarea locuinţelor ANL aduce pierderi Primăriei Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 531 vizualizări
La Sfântu-Gheorghe a fost adoptată, în urmă cu aproape doi ani, o hotărâre prin care locuinţele ANL au fost transferate Statului, acestea putând fi vândute, în cazul în care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului decide acest lucru. În ceea ce priveşte însă vânzarea celor 96 de locuinţe ANL care vor fi date în folosinţă în acest an, municipalitatea are reţineri, din raţiuni economice. „Primăria a cheltuit totuşi

La Sfântu-Gheorghe a fost adoptată, în urmă cu aproape doi ani, o hotărâre prin care locuinţele ANL au fost transferate Statului, acestea putând fi vândute, în cazul în care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului decide acest lucru. În ceea ce priveşte însă vânzarea celor 96 de locuinţe ANL care vor fi date în folosinţă în acest an, municipalitatea are reţineri, din raţiuni economice.

„Primăria a cheltuit totuşi foarte mulţi bani - a dat la dispoziţia ANL terenul, a suportat toate cheltuielile privind utilităţile, iar dacă nu este acea perioadă de trei-cinci ani, în care toate veniturile din chirie să vină la Primărie, aceasta din urmă, ca şi instituţie, nu are decât exclusiv cheltuieli”, a explicat primarul Antal Arpad.

Acesta a precizat că Primăria nu poate fi vreodată împotriva construcţiei de locuinţe şi nici nu doreşte discreditarea Programului ANL, însă consideră că există şi soluţii mai bune în ceea ce priveşte aceste construcţii.

„Cred că ar fi mult mai bine dacă s-ar crea un fond la nivelul autorităţilor locale, iar la momentul vânzării apartamentelor, veniturile să vină în acest fond, care ar urma să fie folosit exclusiv pentru construirea de noi locuinţe”, a arătat primarul.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a anunţat deja vânzarea locuinţelor ANL, urmând ca banii dobândiţi pe acestea să nu intre la autorităţile locale ci în Programul ANL, în vederea construirii unor noi locuinţe. Deoarece au investit la rândul lor bani în terenuri şi utilităţi, primăriile nu agreează varianta vânzării, care urmează să le lase fără sumele colectate de pe chiriile de la locuinţele ANL.

Potrivit unor declaraţii ale ministrului Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, locuinţele ANL vor fi scoase la vânzare la preţuri de sub 19.140 euro - o garsonieră, sub 26.950 euro - două camere, în vreme ce apartamentele de trei camere vor costa cel mult 36.014 euro.

Monica Vajna

Teme articol: ANL locuinţe perderi
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.