ACTUALITATE 15 martie 2016

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale. Prognoza meteo pentru miercuri şi joi

de Covasna Media | 124 vizualizări

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru a doua decadă a lunii martie, îndeosebi în sudul şi estul teritoriului, iar minimele nocturne vor fi negative în cea mai mare parte a ţării, informează ANM.

Miercuri. Se va semnala brumă, local dimineaţa şi pe arii relativ extinse noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în sud, sud-vest şi est, unde trecător şi pe spaţii restrânse, vor cădea precipitaţii slabe, ninsori la munte şi predominant ploi în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, în prima parte a intervalului, în sudul şi sud-vestul ţării, precum şi pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 13 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest, iar cele minime vor avea valori de la -9 grade în estul Transilvaniei, până în jur de 2 grade, cu totul izolat, în dealurile Crişanei.

Joi. Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice, în creştere, faţă de cele din ziua precedentă, în sudul şi estul ţării, vor deveni apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a teritoriului. Totuşi, pe fondul minimelor negative, se va mai semnala brumă, dimineaţa şi noaptea, pe arii extinse în centru şi local în rest.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nordice şi de nord-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, în estul teritoriului şi izolat în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 14 grade, iar cele minime vor avea valori de la -6...-7 grade în estul Transilvaniei, până la 3...4 grade pe litoral. Izolat va fi ceaţă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.