ACTUALITATE 1 martie 2023

Vajna Miklos a stabilit un record absolut pentru Fitness Tribe

de Daniela Luca | 1366 vizualizări

Bărbatul a alergat 330 de zile consecutive de la 6 dimineața 

În timp ce pentru unii și trezitul de dimineață reprezintă în sine o provocare, alții își pun în picioare pantofii de alergare și ies afară să întâlnească răsăritul. Vajna Miklos, un bărbat de 56 de ani din reședința de județ, a alergat de la 6 dimineața timp de 330 de zile consecutiv, în cadrul unei provocări lansate de comunitatea de alergători din Sfântu Gheorghe, Fitness Tribe. Dacă sănătatea i-ar fi permis, ar fi continuat până la 500, spune el. Performanța bărbatului ar trebui să îi motiveze și pe alții să iasă din zona de confort și să își înceapă ziua cu dreptul, spune coordonatorul activităților din cadrul Fitness Tribe, iar cei care vor să o facă sunt așteptați zilnic la stadionul din Simeria sau la literele SEPSI din Parcul Central.

Comunitatea de alergători din Sfântu Gheorghe, Fitness Tribe, a lansat în urmă cu cinci ani o provocare îndrăzneață – cei care aleargă 21 de zile consecutiv de la ora 6 dimineața primesc un tricou care să le aducă aminte de această realizare. Vicepreședintele Fitness Tribe, Lászlóffy Lóránd, nu s-a oprit aici și a continuat să alerge până s-au împlinit 100 de zile, iar astfel a luat naștere un nou challenge care a fost acceptat până în prezent de peste 20 de iubitori de mișcare. 

Unul dintre membrii comunității, Vajna Miklos, a decis să nu se oprească aici. După ce în luna februarie a anului trecut a fost premiat pentru cele 100 de zile consecutive de alergare, a continuat provocarea, iar săptămâna aceasta a fost premiat pentru 330 de dimineți de alergări consecutive. Bărbatul a fost felicitat și de ceilalți membri ai comunității de alergători pentru voința de care a dat dovadă. 

„N-am promis că fac 500 de zile, dar dacă îmi permitea sănătatea, făceam. M-am oprit pe 10 ianuarie. Anul trecut când au venit frigurile, credeam că n-o să fac nici 100, dar am continuat, chiar dacă am mers pe jos mai mult câteva zile, pentru că eram răcit. N-am întrerupt provocarea. Anul trecut am continuat să alerg dimineață și când am fost la Budapesta. Apoi am alergat atâtea ture de stadion câți ani am. Atunci aveam 55. Alerg de vreo 10 ani, dar mai mult am început să alerg de vreo trei ani, cam din 2019. Am întâlnit grupul Fitness Tribe atunci, dar și înainte mai alergam cu copiii, doar că ei n-au mai continuat, iar eu am rămas, pentru că mi-a plăcut și îmi place și acum. În ultima vreme nu mai fac mai mult de 5-6 kilometri, pentru că simt că obosesc prea mult. Mă simt mai bine după ce alerg, mă simt mai productiv”, ne-a spus Vajna Miklos.

Bărbatul este instalator de profesie, iar alergarea este un hobby de care se bucură în timpul liber. El spune că primăvara este un anotimp perfect pentru cei care se gândesc să se apuce să facă mișcare. 

„Și eu acum cu alt chef mă apuc de alergat, că se luminează mai repede și te simți altfel când nu mai e atât de frig”, a mai spus Vajna Miklos.

Bărbatul i-a transmis pasiunea pentru sport și fiului său, Vajna János. Tânărul, care suferă de diabet, a reușit în 2021 să înfrunte cea mai dificilă provocare ciclistă, numită Everesting. El a pedalat atunci timp de 17 ore. 

„E ceva unic”

Coordonatorul activităților din cadrul Fitness Tribe, Szőcs Domokos, spune că performanța bărbatului este un exemplu și pentru alți alergători. 

„El s-a apucat de provocarea de 100 de zile și după aceea nu s-a mai oprit. Și am zis în glumă atunci că următoarea premiere e la 500. Și el chiar a mers mai departe. A ajuns la 330 de zile și este un rezultat ieșit din comun și nu cred că cineva a mai realizat această performanță. E ceva unic. Am zis ieri la premiere că următorul premiu oferit pentru ceva extraordinar va fi pentru cel care face 331 de zile de provocare. Avem două locații în care se aleargă dimineața și de la fiecare locație ne trebuie poză, iar în perioada asta în care a alergat Vajna Miklos nu aveam treabă cu poza de la literele SEPSI, pentru că știam că el e acolo. Oamenii apreciază rezultatele astea. Ieri dimineață au fost destul de mulți la stadion, 20 și ceva de persoane. Și este interesant că oameni care ne urmăresc pe rețelele de socializare ne dau like-uri, iar apoi apar la stadion. Deci, aceste exemple contează. Acum în prezent sunt vreo trei persoane care fac provocarea de 100 de zile și două care fac 21. Deci încontinuu cineva se apucă de acest challenge”, ne-a spus Szőcs Domokos. 

Coordonatorul activităților din cadrul Fitness Tribe spune că din comunitate fac parte peste 1.000 de alergători, însă aproximativ 100 dintre aceștia sunt activi. 

Așadar, cei care vor să iasă din zona de confort, dar și să cunoască alte persoane pasionate de alergare, sunt așteptați zilnic la stadionul din Simeria sau la literele SEPSI din Parcul Central. Pentru toți cei care au nevoie de îndrumare, membrii Fitness Tribe pot veni în întâmpinare cu sfaturi legate de echipamentul necesar sau cu alte sugestii despre tehnicile de alergare. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.