ACTUALITATE 26 august 2009

Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin se reia din toamnă

de Covasna Media | 319 vizualizări
Campania de promovare a vaccinării împotriva cancerului de col uterin se intensifică. Mai exact, Direcţiile de Sănătate Publică au avut mai multe întâlniri informale cu medicii implicaţi în campanie. Aceştia urmează să participe, în perioada 16 septembrie - 5 octombrie şi la întâlnirile cu părinţii fetiţelor din clasele a VI-a şi a VII-a, care urmează să fie vaccinate. „Sperăm că anul acesta să se desfăşoare cu mult mai mare succes. Sperăm ca informaţia să

Campania de promovare a vaccinării împotriva cancerului de col uterin se intensifică. Mai exact, Direcţiile de Sănătate Publică au avut mai multe întâlniri informale cu medicii implicaţi în campanie. Aceştia urmează să participe, în perioada 16 septembrie - 5 octombrie şi la întâlnirile cu părinţii fetiţelor din clasele a VI-a şi a VII-a, care urmează să fie vaccinate. „Sperăm că anul acesta să se desfăşoare cu mult mai mare succes. Sperăm ca informaţia să ajungă cât mai corect şi cât mai ştiinţific la părinţii copiilor“, a declarat coordonatorul programului de sănătate.

Acesta este şi motivul pentru care medicii implicaţi în campania de vaccinare vor lua parte şi la şedintele cu părinţii. „Părinţii au fost reticenţi pentru că a fost necesar avizul lor cu privire la vaccinarea copiilor“, spune un medic de familie.

„Informaţiile nu au fost în cantitatea suficientă, iar mesajul a fost unul foarte clar în privinţa reacţiilor adverse şi a eficienţei vaccinului care asigură imunitatea la copilul căruia i se administrează“, a explicat acelaşi medic.

Teme articol: campanie vaccin col uterin HPV
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.