ACTUALITATE 24 decembrie 2019

Vacanţă de iarnă în siguranţă!

de Covasna Media | 2451 vizualizări

Copiii au intrat în vacanța de iarnă și în magia sărbătorilor de Crăciun şi de Anul Nou. Pentru prevenirea diferitelor fapte anti-sociale şi prevenirea victimizării copiilor, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna vine cu următoarele recomandări:   

Pentru copii:

  1. Indiferent de locul unde vă veţi petrece vacanţa (acasă, la bunici, la munte, în tabere şcolare), adoptaţi o conduită preventivă, întrucât un comportament neadecvat sau agresiv sporeşte riscul producerii unor evenimente negative.
  2. Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător! Evitați discuțiile cu persoane care manifestă un comportament deviant!
  3. Atenţie la „lumea virtuală”! Nu furnizaţi date personale sau despre familia dumneavoastră.
  4. Atunci când mergeţi cu colindul din casă în casă, respectați regulile de circulație și nu staţionaţi pe partea carosabilă! Traversaţi strada numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor “trecere pentru pietoni“, iar în locurile unde sunt instalate semafoare pentru pietoni, numai la culoare verde a acestora.
  5. Nu folosiţi obiecte cu conţinut exploziv, întrucât acestea pot produce vătămări corporale cu consecinţe deosebit de grave!
  6. Nu consumaţi băuturi alcoolice sau substanţe interzise de lege!
  7. Nu vă urcaţi în autoturismele unor persoane necunoscute indiferent de motiv!

Dragi copii, și în vacanță... siguranța voastră este o prioritate pentru Poliția Română!

Părinţilor li se recomandă să-şi supravegheze permanent copiii, pentru a evita orice risc (dispariţie, accidente de circulaţie, răniri, etc.).

Atenţie la posibilele accidente cu mijloace aparent inofensive! Împodobirea bradului, lumânările decorative, jucăriile care nu corespund vârstei copilului, toate acestea îi pot pune sănătatea în pericol.

În speranţa că acest minim de reguli preventive vor fi însuşite şi adoptate în comportamentul vostru, nu ne rămâne decât să vă dorim să aveţi parte de o vacanţă  interesantă, creativă, activă, plină de emoții și experiențe pozitive.

Și cel mai important - o vacanță de iarnă în siguranță!

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.