ACTUALITATE 30 septembrie 2009

Ursul în saivan

de Covasna Media | 960 vizualizări
Un italian care are o fermă la Ghidfalău a rămas fără aproape 40 de capre şi oi, după ce l-a „vizitat” ursul

[singlepic=385,400,200,,left]Urşii au băgat teroarea în Ghidfalău după ce duminică au dat iama în saivanul unei ferme de la marginea pădurii şi au omorât 35 de capre şi oi. Primarul Berda Jozsef spune că atacul a venit din partea a patru urşi şi un pui, la ferma unui italian care s-a instalat cu ferma în Ghidfalău în aceatsă primăvară. Omul n-a avut însă prea mult noroc şi a mai pierdut alte 16 animale la un alt atac al urşilor, şi nu ştie nici acum cât sau dacă va recupera ceva din paguba

Un italian care are o fermă la Ghidfalău a rămas fără aproape 40 de capre şi oi, după ce l-a „vizitat” ursul

Urşii au băgat teroarea în Ghidfalău după ce duminică au dat iama în saivanul unei ferme de la marginea pădurii şi au omorât 35 de capre şi oi. Primarul Berda Jozsef spune că atacul a venit din partea a patru urşi şi un pui, la ferma unui italian care s-a instalat cu ferma în Ghidfalău în aceatsă primăvară. Omul n-a avut însă prea mult noroc şi a mai pierdut alte 16 animale la un alt atac al urşilor, şi nu ştie nici acum cât sau dacă va recupera ceva din paguba suferită.

În total, în urma atacului urşilor au fost omorâte 30 de capre, patru oi şi patru miei, dintr-un total de 400 de animale deţinute de italian.

„Nimeni nu ne ajută, animelele sălbatice să stea în pădure, avem probleme şi cu culturile, fac pagube, oamenii se uită cum rodul muncii lor e distrus. Toţi vin şi se uită dar omul rămâne cu paguba. Eu ştiu că acolo unde se învaţă să mănânce, ursul revine”, a spus primarul. Potrivit lui Berde, acesta nu este primul atac de acest gen, acelaşi fermier fiind păgubit de urs nu de mult de alte 16 animale.

Păgubitul a înaintat intervenţia autorităţilor pentru a se rezolva problema, printr-o solicitare de împuşcare a urşilor.

Ana Sidon

Teme articol: urs oi saivan
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ion Ciobanu, 30 septembrie 2009
Autorizaţia de împuşcare nu prea vine, au fost cazuri de atac la om în care nu s-a acordat autorizaţie decât dacă cineva ar fi plătit şi 5000 de euro nu-i o sumă tocmai mică. Antigelul e citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.