ACTUALITATE 21 iulie 2014

Urgenţe medicale în ultima săptămână la Spitalul Judeţean

de Covasna Media | 141 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU SMURD a Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 14-21 iulie s-au prezentat un număr de 629 pacienți. În 155 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 33 (6 cazuri au necesitat internare); Urgenţe neurologice: 58 (22 internați); Urgenţe chirurgicale: 101 (20 internări); Urgenţe de medicină internă: 148 (28 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 126 (în 21 de cazuri tratamentul s-a finalizat în cadrul UPU-SMURD); Urgenţe psihiatrice: 59; Urgenţe ginecologice: 50; Urgenţe ortopedice (traume): 65 (din care în 10 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 31 nașteri, 13 fete, respectiv 18 (din care doi gemeni) băieți au venit pe lume.

La secția UPU­SMURD a spitalului a fost tratată o victimă a unui accident rutier, internată totodată la secția de ortopedia a Spitalului cu diagnosticul fractură de pelvis. Totodată 7 persoane au ajuns în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, una (un minor în vârstă de 12 ani, ajuns în stare de comă alcoolică la UPU-SMURD) fiind internată, respectiv 8 persoane au fost tratate cu leziuni rezultate în urma unor agresiuni. Tot în perioada vizată au fost internate la secția ATI a spitalului trei persoane, ajunse la Secția UPU-SMURD cu intoxicație cu medicamente. Una dintre acestea a refuzat tratamentul în spitalizare continuă.

În ultimele 168 de ore numărul înțepăturilor de căpușă din nou s-a menținut la un nivel relativ ridicat, colegii noştri intervenind în 21 astfel de cazuri, toți pacienții fiind tratați în ambulatoriu.

Totodată în decursul săptămânii trecute la Secția UPU-SMURD a spitalului s-a prezentat o persoană cu leziuni și simptome urmări a unei mușcături de șarpe veninos. Pacientul a fost internat la secția ATI a Spitalului și se află în afara oricărui pericol.Menționăm că în ultimele șapte zile la Secția UPU-SMURD a Spitalului Județean nu s-au înregistrat cazuri de intoxicaţii cu ciuperci, ori alimentare.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.