ACTUALITATE 28 decembrie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 246 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 21-27 decembrie s-au prezentat un număr de 615 pacienți. În 161 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 29 (9 au necesitat internare – unul pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 52 (10 internați – 3 pentru atac vascular-cerebral); Urgenţe chirurgicale: 40 (7 internați); Urgenţe de medicină internă: 263 (19 necesitând internare); Urgenţe pediatrice:  99 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 87 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 31 (14 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 50 (38 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 63 (în 12 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 22 nașteri, 12 fete, respectiv 10 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință, la secția UPU­SMURD au fost înregistrate trei victime de accident rutier. O femeie de 54 de ani a fost adusă de serviciul județean de ambulanță în data de 27 decembrie, duminică, prezentând politraumatisme la nivelul capului, al coloanei cervicale, respectiv abdominale. A fost transferată la secția neurochirurgie din Brașov. Celelalte două victime nu au necesitat internare.

Un număr total de 9 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. În niciun caz nu a fost nevoie de internare. Săptămâna trecută 11 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni, însă nici una nu a fost internată.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.