ACTUALITATE 7 decembrie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 107 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 30 noiembrie – 6 decembrie s-au prezentat un număr de 554 pacienți. În 169 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 14 (toți pacienții au necesitat internare – doi pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 69 (16 internați – 4 pentru atac vascular-cerebral); Urgenţe chirurgicale: 44 (16 internați); Urgenţe de medicină internă: 113 (15 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 120 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 97 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 14 (5 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 35 (26 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 62 (în 6 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 12 nașteri, 6 fete, respectiv 6 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU­SMURD nu s-a înregistrat nicio victimă de accident rutier. Un număr total de 7 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. În nici un caz nu a fost nevoie de internare. Săptămâna trecută 6 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni, însă nici una nu a fost internată.

O persoană a ajuns la spital săptămâna trecută în urma unei tentative de suicid. Bărbatul de 63 de ani, din Sfântu Gheorghe, a căzut de la înălțime, şi din păcate a decedat în drum spre spital.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.