ACTUALITATE 14 septembrie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 92 vizualizări

La Secția de Urgențe, UPU SMURD, a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”, Sfântu Gheorghe, în intervalul 7-14 septembrie 2015, s-au prezentat un număr de 564 pacienți. În 144 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio vasculare: 27 (12 pacienți au necesitat internare - trei pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologie: 47 (22 internați - unul pentru atac cerebral); Urgenţe chirurgicale: 57 (14 internați); Urgenţe de medicină internă: 174 (21 necesitând internare): Urgenţe pediatrice: 76 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 73 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 27 (9 internați); Urgenţe ginecologice: 47 (38 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 78 (în 13 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 23 nașteri, 11 fete, res­pectiv 12 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU SMURD nu au fost primite victime de accidente rutiere.

Un număr total de 12 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. În nici un caz nu a fost nevoie de internare.

Săptămâna trecută 5 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Doar una, un bărbat de 25 de ani a fost internat, mai apoi transferat la secția neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Brașov. Victima a suferit o traumă cranio-facială medie.

În afară de cele prezentate mai sus, un total de două persoane s-au prezentat la Secția UPU-SMURD cu înțepături de căpușă. Nici una nu a fost internată.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.