ACTUALITATE 13 iulie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 226 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 6-13 iulie s-au prezentat un număr de 692 pacienți. În 118 cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 26 (10 pacienți au necesitat internare); Urgenţe neurologice: 73 (17 internați); Urgenţe chirurgicale: 135 (10 internați); Urgenţe de medicină internă: 145 (21 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 109 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 142 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 53 (12 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 38 (45 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 80 (în 14 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 20 de nașteri, 9 fete, respectiv 11 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-­SMURD a fost primită o victimă de accident rutier. Bărbatul a suferit multiple facturi ce au fost tratate la secția de ortopedie a spitalului. Tot la secția ortopedie a fost tratat un alt tânăr în urma unor leziuni rezultate dintr-un accident de muncă.

Un număr total de 16 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. În nici un caz nu a fost nevoie de internare.

Săptămâna trecută 11 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. O victimă a fost internată la secția de chirurgie pentru scurt timp.

O persoană – un minor de 13 ani – a ajuns la spital săptămâna trecută în urma unei tentative de suicid. Băiatul a consumat soluție de formol. Momentan se află internat la secția pediatrie, în stare stabilă.

În afară de cele prezentate mai sus, un total de 52 de persoane s-au prezentat la Secția UPU-SMURD cu înțepături de căpușă. Nici una nu a fost internată.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.