ACTUALITATE 25 mai 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 86 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 18-25 mai s-au prezentat un număr de 659 pacienți. În 157 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 28 (15 pacienți au necesitat internare – patru pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 60 (21 internați – doi pacienți cu hemoragie cerebrală); Urgenţe chirurgicale: 105 (16 internați); Urgenţe de medicină internă: 181 (19 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 111 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 107 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 41 (14 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 34 (51 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 103 (în 19 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 15 nașteri, 8 fete, respectiv 8 băieți au venit pe lume – un băiat și o fată sunt gemeni.

În perioada de referință la secția UPU-SMURD au fost primite două victime de accident rutier. Nici una nu a necesitat internare.

Săptămâna trecută 14 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Două dintre acestea, un bărbat de 27 de ani, cu traumatism cranian, ajuns în stare de ebrietate la Secția UPU-SMURD, respectiv un minor de 17 ani, cu politraumatism rezultat din lovire cu corp dur au fost transferați la Secția de Neurochirurgie din Brașov.

Două persoane – femei de 41, respectiv 45 de ani – au ajuns la spital săptămâna trecută în urma unor tentative de suicid. Victimele au fost diagnosticate la Secția UPU-SMURD cu intoxicație voluntară cu medicamente. Momentan se află internate la Secția Psihiatrie, sub observație.

În afară de cele prezentate mai sus, un total de 39 persoane s-au prezentat la Secția UPU-SMURD cu înțepături de căpușă. Nici una nu a fost internată.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.