ACTUALITATE 18 mai 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 66 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 11-18 mai s-au prezentat un număr de 567 pacienți. În 136 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 32 (12 pacienți au necesitat internare – unul pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 54 (14 internați); Urgenţe chirurgicale: 63 (8 internați); Urgenţe de medicină internă: 219 (22 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 107 (la secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 52 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 37 (7 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 36 (21 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 74 (în 13 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 13 nașteri, 7 fete, respectiv 6 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU­SMURD a fost primită o victimă de accident rutier. Bărbatul de 25 de ani, din comuna Bixad a fost lovit de tren, suferind mai multe leziuni la nivelul gâtului și a craniului, niciuna letală. Victima se află internată la Secția Neurologie, în stare stabilă.

Un număr total de 15 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toți majori. Două au necesitat internare, însă după 24 ore și ele au putut părăsi instituția.

Săptămâna trecută șapte persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. În nici unul din cazuri nu a fost nevoie de internare.

O persoană – un bărbat de 36 de ani, a ajuns la spital săptămâna trecută în urma unei tentative de suicid. Victima fost primită la Secția UPU-SMURD cu intoxicație voluntară cu medicamente. Momentan se află internată la Secția Psihiatrie, sub observație. În afară de cele prezentate mai sus, un total de 18 persoane s-au prezentat la Secția UPU-SMURD cu înțepături de căpușă. Nici una nu a fost internată.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.