ACTUALITATE 11 august 2014

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 139 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe s-au prezentat în ultima săptămână un număr de 717 pacienți. În 171 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități, cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 36 (16 cazuri au necesitat internare); Urgenţe neurologie: 65 (17 internați); Urgenţe chirurgicale: 128 (15 internări); Urgenţe de medicină internă: 156 (34 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 151 (în 27 de cazuri tratamentul s-a finalizat în cadrul UPU-SMURD); Urgenţe psihiatrice: 48; Urgenţe ginecologice: 42; Urgenţe ortopedice (traume): 92 (din care în 14 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 19 nașteri, 12 fete, respectiv 7 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-­SMURD a spitalului au fost primite 7 victime a două accidente rutiere. Trei dintre acestea – toate cu răni grave – sunt victime ale accidentului petrecut duminică în zona comunei Sânzieni. O femeie de 41 de ani din Sfântu Gheorghe este internată momentan la Secţia ATI a Spitalului, în stare gravă, dar stabilă. O fată de 11 ani, după primirea la secția UPU-SMURD, a fost transferată la Spitalul de Pediatrie Brașov, iar un tânăr de 14 ani a fost externat la domiciliu cu recomandări, după aplicarea unor tratamente. Ambii minori au domiciliul la Sânzieni. Victimele celuilalt accident n-au necesitat internare.

Specialiștii noștri au luat în primire, tot săptămâna trecută, și victima unui accident de muncă. Persoana a fost transferată la Spitalul Județean de Urgență Brașov, secția Neurochirurgie.

Un număr total de 11 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, una petrecând 12 ore internată la secția ATI a Spitalului, mai apoi a putut părăsi instituția. Zece persoane au fost tratate cu leziuni rezultate în urma unor agresiuni, una cu leziuni rezultate dintr-o bătaie – a petrecut 12 ore la secția de Ortopedie a Spitalului, mai apoi a fost externată la domiciliu. Tot în perioada vizată a fost internată la secția Boli Infecțioase a Spitalului o persoană cu simptome de intoxicație cu ciuperci. Și aceasta, după 12 ore de internare a părăsit instituția.

În ultimele 168 de ore numărul înțepăturilor de căpușă a scăzut semnificativ în raport cu săptămânile anterioare, colegii noştri intervenind în 7 astfel de cazuri, toți pacienții fiind tratați în ambulatoriu. Menționăm că în ultimele șase săptămâni acesta este cel mai scăzut număr de astfel de cazuri.

Pe lângă cele menționate, colegii de la Secția UPU-SMURD au înregistrat două cazuri de tentativă de suicid. Primul caz a fost unul fără dubii, respectivul încercând să se arunce în gol, iar al doilea a fost o intoxicație cu medicamente. Ambii pacienți sunt ținuți sub observație la Secția de Psihiatrie a Spitalului.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.