ACTUALITATE 4 mai 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 80 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 27 aprilie – 3 mai s-au prezentat un număr de 604 pacienți. În 125 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio-vasculare: 32 (13 pacienți au necesitat internare – doi pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 53 (21 internați - trei pacienți pentru atac cerebral); Urgenţe chirurgicale: 75 (5 internați); Urgenţe de medicină internă: 196 (18 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 101 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 74 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 59 (10 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 41 (46 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 74 (în 11 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 14 nașteri, 6 fete, respectiv 8 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU­SMURD au fost primite trei victime a două accidente rutiere. Două au necesitat internare. Una dintre victime a fost redactorul de sport al cotidianului Háromszék, din Sfântu Gheorghe, Áros Károly, în vârstă de 75 de ani, care a suferit leziuni grave după ce a fost călcat din greșeală de ambulanța Serviciului de Ajutor Maltez, vineri 1 mai, în timpul Zilelor Sfântu Gheorghe. În pofida faptului că atât specialiștii de la Sfântu Gheorghe, precum și cei de la Clinica de Ortopedie din Târgu Mureș și-au dat toată silința, sâmbătă dimineața victima a decedat. Cealaltă victimă care a necesitat internare a fost a femeie de 69 de ani, ea ajungând la Secția UPU-SMURD în data de 3 mai, cu multiple leziuni grave. Momentan ea se află internată la Secția de Neurologie a spitalului, starea fiind stabilă.

Un număr total de 13 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toți majori. Nici una nu a necesitat internare.

Săptămâna trecută 10 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. În nici unul din cazuri nu a fost nevoie de internare.

Trei persoane – un bărbat de 42 de ani, respectiv o femeie de 45, și o alta de 62 de ani – au ajuns la spital săptămâna trecută în urma unor tentative de suicid, prin intoxicație voluntară cu medicamente. Momentan se află internate la Secția Psihiatrie, sub observație.

În afară de cele prezentate mai sus, un total de 6 persoane s-au prezentat la Secția UPU-SMURD cu înțepături de căpușă. Nici una nu a fost internată.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.