ACTUALITATE 20 aprilie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 84 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 14-20 aprilie s-au prezentat un număr de 531 pacienți. În 127 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 27 (12 pacienți au necesitat internare – unul pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologie: 49 (9 internați – un pacient pentru atac cerebral); Urgenţe chirurgicale: 52 (7 internați); Urgenţe de medicină internă: 155 (27 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 111 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 76 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 28 (6 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 29 (la secția obstetrică-ginecologie s-au efectuat 43 de internări, pentru intervenții de urgență); Urgenţe ortopedice (traume): 73 (în 9 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 15 nașteri, 9 fete, respectiv 6 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință, la secția UPU­SMURD au fost primite două victime de accidente rutiere. Una a necesitat internare la Secția de Ortopedie a spitalului.

Un număr total de 6 persoane au ajuns în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toți majori. Niciuna nu a necesitat internare. Săptămâna trecută 5 persoane a fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Nici una nu a necesitat internare.

Tentative de suicid nu a fost înregistrate în perioada de referință.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.