ACTUALITATE 2 martie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 64 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 23 februarie – 2 martie s-au prezentat un număr de 648 pacienți. În 172 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 47 (6 pacienți au necesitat internare – unul cu diagnosticul infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 63 (19 internați – un pacient pentru atac cerebral); Urgenţe chirurgicale: 42 (17 internați); Urgenţe de medicină internă: 241 (29 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 103 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 126 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 36 (6 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 50 (40 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 60 (din care în 10 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 21 nașteri, 10 fete, respectiv 11 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință, la secția UPU­SMURD a Spitalului s-au prezentat două victime de accident rutier, una cu leziuni minore care nu necesitau internare. Celălalt pacient, un bărbat de 29 de ani, a fost internat la secția Chirurgie cu contuzii abdominal-toracice, leziuni faciale. Victima a fost adusă în stare de ebrietate la Secția UPU-SMURD.

Un număr total de 10 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toți majori. În nici unul dintre cazuri nu s-a recurs la internare.

Două persoane au ajuns pe secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Toți au fost tratați în cadrul UPU-SMURD.

Două persoane a ajuns la spital săptămâna trecută pentru tentativă de suicid. Ambele (un bărbat de 23 de ani, respectiv o femeie de 56 de ani) au recurs la intoxicație voluntară cu medicamente. Momentan ambii pacienţi se află internați la Secția Psihiatrie, sub observație.

În ultimele 168 de ore s-a înregistrat un singur caz de infecție cu virusul Hepatita A, un adult. Pacientul momentan se află internat la Secția Boli Infecțioase.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.