ACTUALITATE 4 august 2014

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 118 vizualizări

A scăzut numărul înțepăturilor de căpușă

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe s-au prezentat în ultima săptămână un număr de 701 pacienți. În 173 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 41 (13 cazuri au necesitat internare); Urgenţe neurologice: 61 (16 internați); Urgenţe chirurgicale: 116 (20 internări); Urgenţe de medicină internă: 162 (35 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 163 (în 13 de cazuri tratamentul s-a finalizat în cadrul UPU-SMURD); Urgenţe psihiatrice: 52; Urgenţe ginecologice: 44; Urgenţe ortopedice (traume): 80 (din care în 11 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 19 nașteri, 10 fete, respectiv 9 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU­-SMURD a spitalului nu s-a înregistrat nicio victimă de accident rutier. Un număr total de 15 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate, una petrecând 12 ore internată la secția ATI a Spitalului, mai apoi a putut părăsi instituția. O singură persoană a fost tratată cu leziuni rezultate în urma unor agresiuni, nefiind necesară internarea ei. Tot în perioada vizată a fost internată la secția Boli Infecțioase a Spitalului o persoană cu simptome de intoxicație cu ciuperci. Și aceasta, după 12 ore de internare, a părăsit instituția.

În ultimele 168 de ore numărul înțepăturilor de căpușă a scăzut față de săptămânile anterioare, colegii noştri intervenind în 15 astfel de cazuri, toți pacienții fiind tratați în ambulatoriu. Menționăm că în decursul lunii iulie, săptămânal, numărul acestor cazuri a fost peste 20.

Pe lângă cele menționate, colegii de la Secția UPU-SMURD au înregistrat două cazuri de intoxicaţii cu medicamente. Potrivit specialiștilor instituției, luând în considerare că ambii pacienți au consumat doar câteva pastile, gestul lor a fost mai mult unul de atenționare, și mai puțin o tentativă de suicid. Cu toate acestea, potrivit procedurii, ambii au fost internați la Secția de Psihiatrie a instituției, urmând ca în următoarele zile să fie externați.

În fine, duminică s-a prezentat la secţia UPU-SMURD un bărbat de 87 de ani, declarând că a suferit o intoxicație cu insecticid. După derularea consultațiilor specialiștii de la Secția Boli Infecțioase au stabilit că pacientul avea febră mare, dar aceasta nu se datora unei intoxicații. Bărbatul momentan se află internat la secție, starea fiind stabilă.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.