ACTUALITATE 27 octombrie 2014

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 74 vizualizări

Numărul cazurilor de Hepatita A este într-o uşoară scădere

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 21-27 octombrie s-au prezentat un număr de 595 pacienți. În 188 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 40 (12 cazuri au necesitat internare); Urgenţe neurologie: 54 (18 internați); Urgenţe chirurgicale: 70 (11 internări); Urgenţe de medicină internă: 139 (23 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 124 (în 16 cazuri tratamentul s-a finalizat la Secția Urgențe); Urgenţe psihiatrice: 41 (10 internări); Urgenţe ginecologice: 67 (51 internări); Urgenţe ortopedice (traume): 66 (din care în 9 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 33 de nașteri, 17 fete, respectiv 16 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-­SMURD a Spitalului s-au prezentat șapte victime ale mai multor accidente rutiere, din care 4 au necesitat internare. Trei dintre cei internați, cu domiciliul în orașul Covasna, au fost victime ale unui accident petrecut în localitatea Imeni la data de 25 octombrie, adică sâmbătă. Toți au ajuns la Secția UPU-SMURD cu policontuzii la nivelul capului, al toracelui, fracturi costale, de claviculă. Două victime, un bărbat de 77 ani și un altul de 51 ani, au fost internate la Secția Chirurgie, iar cea de-a treia victimă, o femeie de 50 de ani, la Secția Ortopedie, primind tratamentul necesar. Momentan toți se află la secțiile amintite, sub observație. Al patrulea pacient în vârstă de 71 ani a ajuns la secția urgențe în data de 23 octombrie, cu policontuzii, fiind internat la Secția Ortopedie.

Un număr total de 9 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toți majori, neavând nevoie de internare. Patru persoane au ajuns pe secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Una dintre acestea, care s-a prezentat în data de 26 octombrie, a fost internată la Secția Chirurgie, având o plagă prin tăiere la nivelul abdominal.

În ultimele 168 de ore doar un caz de înțepătură de căpușă a fost înregistrat, pacientul fiind tratat în ambulatoriu.

Pe lângă cele menționate colegii de la Secția UPU-SMURD au luat în primire 20 de minori infectați cu virusul Hepatita A, respectiv doi adulți acuzând aceleași simptome. Toți au fost internați la Secția de Boli Contagioase. Din nou vă atragem atenția asupra faptului că pe teritoriul județului se menține o endemie de Hepatita A – numărul cazurilor scăzând moderat. În instituția noastră momentan sunt tratați un total de 25 de pacienți infectați de acest virus, dintre care 17 minori, respectiv 8 adulți.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.