ACTUALITATE 20 iulie 2014

Un sfert dintre copiii de opt ani sunt supraponderali. Cum recunoaşteţi primele semne ale obezităţii

de Covasna Media | 155 vizualizări

Aproape un sfert dintre copiii de opt ani din România sunt supraponderali sau obezi. Aceasta este concluzia unui studiu făcut de Ministerul Sănătăţii, în cadrul unui proiect coordonat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Specialiştii în nutriţie spun că încă de la primele kilograme în plus, copiii trebuie să urmeze un alt stil de viaţă, sănătos, combinat cu un regim alimentar adecvat şi care să implice multă mişcare.

Daiana are 16 ani şi cântărea 75 de kilograme la o înălţime de puţin peste 1,.60 metri. Mărturiseşte că a încercat să slăbească de nenumărate ori, dar niciodată nu a avut voinţa şi ambiţia să ducă acest plan la bun sfârşit. În cele din urmă a înţeles că are nevoie de ajutorul unui medic.

Daiana mai trebuie să slăbească încă 10 kilograme şi părinţii ei sunt convinşi că va putea duce la bun sfârşit această încercare.

Daiana este un exemplu fericit pentru că, spun specialiştii, de multe ori tinerii sau copiii ajung la medic numai atunci când numeroasele kilograme în plus le afectează sănătatea.

„Sunt părinţi care vin şi care pur şi simplu demonstrează o lipsă totală de responsabilitate în faţa copiilor. Sub ochii lor copiii se îngraşă şi părinţii mănâncă cu ei împreună, îi duc mai departe la fast-food. Un copil supraponderal sau obez înseamnă că la vârsta de 20-25 de ani apare diabetul zaharat, apare hipertensiunea arterială, valori crescute ale colesterolului, iar la 30 de ani riscul cardio-vascular este enorm”, spune Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet.

Medicii le atrag părinţilor atenţia să fie atenţi la regimul copiilor, mai ales că cifrele Ministerului Sănătăţii sunt îngrijorătoare: un sfert dintre copiii de opt ani sunt supraponderali sau chiar obezi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ilyes Ibolya, 20 iulie 2014
Parintii nu au timp si bani pentru o alimentatie echilibrata a familiei, a copiilor, micile " placeri" sunt savurate in familie, la fast-food...Implicatiile sunt si de ordin psiho-somatic...Copilul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.