ACTUALITATE 12 noiembrie 2009

Un poliţist cu inovaţie

de Covasna Media | 197 vizualizări

Un poliţist din cadrul Poliţiei mun. Târgu-Secuiesc – ag.şef adjunct Pavel Nicolae, de la Biroul de Investigaţii Criminale – a obţinut locul III la concursul „Inovaţie în activitatea poliţienească“ organizat de Corpul Naţional al Poliţiştilor, revista „Pentru Patrie” şi Institutul de Studii şi Ordine Publică Bucureşti în perioada 1 iulie – 30 septembrie.

La concurs au participat poliţişti din toate structurile din ţară, scopul acestui eveniment fiind de a valorifica şi stimula inspiraţia şi potenţialul creativ al poliţiştilor, precum şi de a promova noi valori şi experienţe pozitive în cadrul Poliţiei.

În urma selecţiei, ag. şef adj. Pavel Nicolae a reuşit să obţină 131 de puncte, la mică diferenţă de locurile I – 142 de puncte şi II – 132 de puncte, cu lucrarea sa „Înşelăciunea prin mijloace de comunicaţii electronice“.

Tema aleasă de el a dezbătut infracţiunile de înşelăciune care au loc prin intermediul telefonului mobil, în care posesorii de abonamente în reţeaua de telefonie mobilă primesc SMS-uri prin care li se spune că au câştigat diferite premii în bani, dar pentru a intra în posesia lor trebuie să facă mai multe ope raţii pe telefonul mobil. La final, omul constată însă că a încărcat mai multe cartele pre pay sau, sub promisiunea că trebuie să plătească impozitul pe câştig rezultat în urma premiului, li se solicită să trimită diferite sume prin mandat poştal on line.

Lucrarea câştigătoare a avut la bază date reale şi concrete aflate în lucru la Poliţia din Tg.Secuiesc, cauze în care în urma colaborării cu IJP Prahova şi DGPM Bucureşti au fost prinse în flagrant două astfel de persoane şi au fost recuperate sumele provenite din înşelăciune. În acest context, poliţiştii îi sfătuiesc pe posesorii de telefon mobil să nu comunice datele personale indiferent de calităţile pe care şi le arogă interlocutorii şi nici să nu dea curs unor astfel de mesaje promoţionale fără ca măcar să nu verifice înainte.

Agentul câştigător a fost premiat săptămâna trecută la Institutul de Studii şi Ordine Publică Bucureşti, unde alături de ceilalţi câştigători a susţinut o prelegere pe tema abordată în lucrare.

Ana Sidon

Teme articol: inovatie politist
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.