ACTUALITATE 25 august 2020

Un pas înainte pentru porțiunea nefinalizată de pe strada József Attila

de Daniela Luca | 1411 vizualizări

De data aceasta, autoritățile alocă 3,5 milioane de lei pentru modernizare  

Autoritățile locale anunță că documentația de avizare a lucrărilor de intervenție pentru modernizarea capătului străzii József Attila a fost actualizată. Noul plan prevede și conectarea gospodăriilor din zonă la rețeaua de apă și canalizare. Urmează proiectul tehnic, iar lucrările vor începe, cel mai probabil, anul viitor. 

„E vorba de coada străzii, la ieșirea spre Vâlcele, unde nu este nici canalizare și e și o parte denivelată acolo. Nu e o porțiune de drum uzuală. E cu denivelare mare și trebuie pompare la apa pluvială. Sunt niște costuri care sunt mai ridicate decât la o stradă plană. Putem să includem suma și în bugetul de anul acesta. Bineînțeles nu trebuie să includem deodată toată suma. Trebuie să includem o sumă cu care să începem și după aceea putem să suplimentăm pe măsură ce avansează lucrările. Suntem aproape în septembrie așa că sunt puține șanse să înceapă lucrările. Probabil că proiectul tehnic se va face, dar dacă se poate lucra în noiembrie – decembrie, s-ar putea să înceapă cel puțin să pună conductele și piatră spartă și după aceea urmează asfaltarea anul viitor. Să vedem cum evoluează lucrurile”, ne-a spus viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

Pentru obiectivul de investiții „Modernizare strada József Attila inclusiv rețele tehnico-edilitare etapa III” se vor aloca 3,5 milioane de lei din bugetul local al municipiului.  

Durata de realizare a proiectului tehnic este de două luni, iar durata de realizare a execuției lucrărilor este de șase luni, conform informațiilor furnizate de autoritățile locale. 

Și în luna aprilie a anului trecut, autoritățile locale din Sfântu Gheorghe anunțau că partea de sus a străzii József Attila, cea care a rămas nefinalizată, va intra în reabilitare. Tot atunci fost aprobată și Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții pentru acest obiectiv. Odată cu aflarea veștii, localnicii din cele 16 gospodării ne-au spus că s-au bucurat și au sperat totodată că lucrările vor demara în scurt timp. Autoritățile au precizat însă că trebuie să mai aibă răbdare, pentru că documentația trebuie să fie reactualizată astfel încât să cuprindă și extinderea de hidranți și alimentare cu apă pe tronsoanele secundare. 

Proiectul de hotărâre care vizează aprobarea DALI-ului va fi votat de Consiliului Local Sfântu Gheorghe în ședința ordinară de joi, 27 august.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.