ACTUALITATE 18 august 2015

Un nou film la Sfântu Gheorghe în Parcul Central

de Covasna Media | 183 vizualizări

Un centru mobil de donare a sângelui traversează oraşele mici ca un circ ambulant. Rusia nu duce lipsă de donatori: bătrânii, tinerii, şomerii şi pensionarii se aşază la cozi aşteptând să fie preluaţi de asistentele tenace şi amabile. Statul plăteşte 850 de ruble pentru o jumătate de litru de sânge, echivalentul a 15 euro. Pentru mulţi acesta este singurul venit. Filmul pulsează de viaţă ca sângele care curge prin artere. Chirurgii salvează vieţi în timp ce sângele oamenilor sărmani se scurge din ei, realizând o metaforă puternică a societăţii ca întreg. 

Filmul documentar „Sânge” va continua seria „KineDok la Sfântu Gheorghe”, printr-un parteneriat al Asociației de Tineret Ecou și One World Romania. Cinefilii sunt așteptați miercuri, 19 august, de la ora 21, în Pavilionul din Parcul Central Elisabeta. Filmul este cu subtitrare în limba română, iar intrarea este liberă. Proiecția va avea loc cu sprijinul clubului de film al Casei de Cultură Municipale Kónya Adam, condus de către Endre Lazar Prezsmer.

Evenimentul are loc în mai multe țări din Europa de Est și Centrală, iar Sfântu Gheorghe se numără printre orașele din România care vor prezenta documentarele KineDok. Până acum au fost proiectate trei documentare, două în Parcul Central, „Fericiți până la adânci bătrâneți” și „1989”, iar „Recidiva” în tabăra de la Pădureni, cu ocazia Masterclass Debate 2015. De asemenea, de-a lungul lunilor viitoare, amatorii de film se vor putea bucura și de multe alte documentare la fel de interesante.

Seria KineDok va continua la Sfântu Gheorghe peste două săptămâni, în 2 septembrie, cu impresionantul film documentar „Joanna”, iar din toamnă cu câte o proiecție de film pe lună, la Casa de Cultură Municipală Kónya Adam, după programul următor: „București, unde ești?” – 14 septembrie; „Turneul Besence” – 12 octombrie; „Sugar Blues” – 19 noiembrie; „Epuizați” – 7 decembrie.

Mădălin Guruianu,

Coordonator Programe Asociația de Tineret Ecou

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.