ACTUALITATE 9 septembrie 2015

Un nou caz de înşelăciune la Târgu Secuiesc

de Covasna Media | 114 vizualizări

La data de 8 septembrie, în jurul orei 12:00, Poliția Municipiului Târgu Secuiesc a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 61 de ani, cu privire la faptul că a fost victima unei înşelăciuni.

Din primele verificări a reieşit că persoana vătămată ar fi dat curs unei oferte de muncă în străinătate existentă pe un site de internet, a luat legătura cu o persoană necunoscută la data de 13 august 2015, iar în urma discuțiilor purtate a fost îndrumat să depună printr-un serviciu de transfer rapid, suma de 50 de lire sterline care ar fi reprezentat contravaloarea transportului.

După efectuarea tranzacţiei, bărbatului i s-a comunicat că plecarea va fi în perioada 3-6 septembrie, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar persoana de contact nu a mai fost de găsit.

Păgubitul a depus o plângere pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, iar poliţiştii fac cercetări pentru identificarea făptuitorului.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să manifeste maximă prudenţă în ceea ce priveşte aceste anunţuri de angajare postate on-line. Efectuaţi un minim de verificări înainte de a achita o sumă de bani şi asiguraţi-vă că anunţul este postat de către o firmă care se ocupă de recrutarea forţei de muncă în străinătate.

De asemenea, puteţi solicita la Camera de Comerţ şi Industrie să verifice dacă firma care vă oferă un loc de muncă în străinătate este de încredere sau nu. Acest lucru este posibil în baza unui parteneriat de colaborare încheiat între I.P.J. Covasna şi instituţia menţionată.

Solicitaţi un minim de informaţii presupusului angajator şi încercaţi ca discuţiile purtate despre posibilul loc de muncă să se facă la o întâlnire cu persoana ofertantă, şi nu prin telefon.

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni nu ezitaţi să anunţaţi organele de poliţie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.