ACTUALITATE 4 mai 2009

Un milion de lei pentru Tabăra de la Pădureni

de Covasna Media | 728 vizualizări
Conducerea DJT vrea să amenajeze la Pădureni şi o sală de conferinţe

Direcţia Judeţeană de Tineret Covasna (DJT) va investi în următorii doi ani suma de un milion de lei în tabăra de la Pădureni, pentru amenajarea unei săli de conferinţe şi a unei mansarde cu 12 camere. Directorul DJT Covasna, Tischler Ferencz, spune că banii primiţi de la Minsiterul Tineretului şi Sportului vor fi cheltuiţi în două tranşe, prima de 500.000 de lei începând de la mijlocul

Conducerea DJT vrea să amenajeze la Pădureni şi o sală de conferinţe

Direcţia Judeţeană de Tineret Covasna (DJT) va investi în următorii doi ani suma de un milion de lei în tabăra de la Pădureni, pentru amenajarea unei săli de conferinţe şi a unei mansarde cu 12 camere.

Directorul DJT Covasna, Tischler Ferencz, spune că banii primiţi de la Minsiterul Tineretului şi Sportului vor fi cheltuiţi în două tranşe, prima de 500.000 de lei începând de la mijlocul lunii septembrie, iar a doua de la începutul anului viitor. „Vom renova clădirea principală a taberei de la Pădureni, unde vrem să amenajăm o sală de conferinţe şi o mansardă cu camere cu condiţii mai bune decât la căsuţe. Ţinta noastră este tot tineretul, elevii care vin în vacanţe, ei vor avea prioritate, dar cu sala de conferinţe şi camerele sperăm să acoperim perioada moartă - octombrie, noiembrie, martie, aprilie -, când nu prea avem solicitări. Sperăm să vină firme, organizaţii, pentru cursuri, seminarii”, a declarat directorul DJT Covasna.

Motivul pentru care lucrările vor începe în septembrie este acela că toate locurile de cazare în taberele din judeţ sunt ocupate până la toamnă, fiind aşteptat un număr mare de copii din ţară şi din străinătate.

Pentru restul taberelor din Covasna – Crasna, Comandău, Ozun ca Băi –, conducerea DJT a spus că a întocmit studii de fezabilitate, proiecte, şi imediat ce vor exista fonduri de la minister pentru acest scop, le-ar putea accesa.

În prezent în Covasna funcţionează două tabere la standardele necesare, şi anume Pădureni şi Zăbala. La Pădureni în ultimii doi ani au fost investiţi 850.000 de lei pentru construirea unor căsuţe de vacanţă, centrală termică, mobilier, grupuri sanitare şi teren sintetic.

Ambele tabere sunt rezervate la capacitate maximă pe toată durata verii şi a vacanţelor şcolare. Tarifele percepute sunt de la 53 de lei la 65 de lei/zi/persoană, însemnând cazare şi masă.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.