ACTUALITATE 11 august 2020

Amendă maximă pentru abandonul deșeurilor, la Belin

de Daniela Luca | 2003 vizualizări

Garda de Mediu Covasna s-a deplasat la fața locului în urma unei sesizări

Reprezentanții Gărzii de Mediu au primit o sesizare din partea autorităților locale din Belin conform căreia pe teritoriul unui teren extravilan zac gunoaie abandonate. Echipa de comisari s-a deplasat joia trecută la fața locului, iar făptașul a primit o amendă usturătoare.

Pentru fapta comisă, persoana fizică a fost sancționată cu o amendă de 6.000 de lei, conform Legii nr. 21/2011 privind regimul deșeurilor, anunță Garda de Mediu Covasna. Totodată, aceștia precizează că au fost stabilite și măsuri de remediere care presupun salubrizarea suprafeței afectate.

„Legea spune că amenda e de la 3.000 de lei la 6.000 de lei. Nu noi facem legile, noi le aplicăm. Suma a decis-o comisarul care a fost pe teren. Am fost înștiințați de primarul de la Belin. Deci agentul constatator decide cât va fi amenda. I-a aplicat maximum pentru că se vedea și în poză că sunt destul de multe deșeuri abandonate. Trebuie să facă curățenie și să facă dovada că le-a dus la un operator economic autorizat. La noi în județ ar fi Tega”, ne-a spus șeful Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea.

Săptămâna trecută, comisarii Gărzii de Mediu Covasna au continuat controalele privind starea de salubrizare a localităților din județul Covasna. Au fost verificate 8 UAT-uri și s-au impus măsuri pentru salubrizarea zonelor unde s-au constatat deșeuri abandonate, se arată într-o informare de pe pagina de Facebook a instituției.

Bilanțul primelor șapte luni ale anului 2020 al Gărzii de Mediu Covasna arată că s-au aplicat amenzi în valoare de pese 628.000 de lei. Pe lângă asta, comisarii de la protecția mediului au dispus suspendarea activității a șase societăți și au înaintat și trei propuneri de suspendare a actelor de reglementare.

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie a.c., comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Covasna au efectuat 200 de inspecții. Dintre acestea, 165 au fost inspecții neplanificate, una planificată și 35 tematic planificate, precizează Garda de Mediu Covasna, în raportul care arată activitatea pe primele șapte luni ale anului.

Sursă foto: Facebook/Garda de Mediu Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.