ACTUALITATE 6 iulie 2017

Un bărbat care lucra la o exploatare forestieră a murit lovit de un buştean

de Agerpres | 1373 vizualizări

Un bărbat din judeţul Covasna, care lucra la o exploatare forestieră legală din localitatea Turia, a murit joi dimineaţă, după ce a fost lovit de un buştean.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Nicoleta Tolvaj-Marin, accidentul a fost anunţat la numărul de urgenţă 112, iar bărbatul a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul din Târgu Secuiesc, unde a încetat din viaţă.

„Din primele informaţii, bărbatul ar fi fost lovit de un buştean în zona pieptului”, a declarat Nicoleta Tolvaj-Marin.

Poliţia şi Inspectoratul Teritorial de Muncă al judeţului Covasna continuă cercetările în acest caz.

Anul trecut în judeţul Covasna s-au înregistrat 34 de accidente de muncă, două soldându-se cu deces şi unul cu invaliditate, potrivit unui raport al Casei Judeţene de Pensii Covasna. În 2014 şi 2015 s-au înregistrat câte 25 de accidente de muncă.

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Covasna, Ordog Lajos, a declarat pentru Agerpres că majoritatea accidentelor de muncă se petrec în domeniul construcţiilor şi exploatărilor forestiere.

Cauzele principale ale producerii acestora sunt lipsa unui comportament preventiv corespunzător din partea angajaţilor, prin neutilizarea dispozitivelor de protecţie, efectuarea de comenzi şi manevre necorespunzătoare, instruirea insuficientă a lucrătorilor, starea tehnică necorespunzătoare a echipamentului de muncă, deficienţe de îndrumare, supraveghere şi control.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.