Ultimele teste de rezistenţă la centura ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe
Centura ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe este aproape de finalizare, în prezent efectuându-se ultimele teste de rezistenţă, au anunţat, joi, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.
„În aceste zile sunt încercate, prin teste statice şi dinamice, cele trei pasaje de pe traseul variantei: pasajul peste Calea Ferată 316 (Braşov - Ciceu - Deda - Războieni) de 355 m; pasajul peste Calea Ferată 318 (Sfântu Gheorghe - Breţcu) de 355 m şi pasajul peste Calea Ferată 316 (Braşov - Ciceu - Deda - Războieni) şi peste Râul Olt, lungime totală de 526 m. Aceste încercări sunt obligatorii înainte de deschiderea traficului”, menţionează reprezentanţii Direcţiei, într-o postare pe internet.
Lucrările la centura ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe au început în urmă cu aproape doi ani, iar investiţia, finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, se cifrează la aproape 300 de milioane de lei.
Drumul de centură, în lungime de 11,56 kilometri, se va desprinde din DN12 (E578) Braşov-Bacău, înainte de localitatea Coşeni şi va reintra pe acest drum în partea de nord a municipiului, la ieşirea spre Miercurea Ciuc, după ce va ocoli localităţile Chilieni, Coşeni şi Sfântu Gheorghe. Partea carosabilă are câte o bandă pe sens, fiecare cu o lăţime 3.50 m, iar viteza de proiectare este de 80 km/h.
Pe traseu au fost construite două parcări cu câte 25 locuri pentru autoturisme şi 16 locuri pentru TIR-uri, un corp cu toalete publice, precum şi un centru de întreţinere.
„Scopul investiţiei a fost de a degreva de trafic intravilanul localităţii Sfântu Gheorghe, de a reduce numărului de accidente prin preluarea unei părţi semnificative din traficul de tranzit, dar şi de a scădea emisiilor poluante din localitate”, precizează reprezentanţii DRDP Braşov.
Sursa foto: captură video