Mâncarea se scumpeşte pentru că lumea a treia iese din sărăcie
În fiecare lună, milioane de oameni de pe glob ies din sărăcie. În esenţă, aceştia au o dietă mai bogată. În loc să mănânce carne o dată pe săptămână, acum îşi pot permite carne o dată pe zi. Iar cererea crescândă pentru carne înseamnă presiuni tot mai mari pe producţia de furaje şi pe crescătorii de animale.
Mâncarea, la nivel global, e tot mai scumpă şi va continua să se scumpească. Explicaţia, spun analiştii, stă, paradoxal, în ieşirea lumii a treia din sărăcie. Iar singura soluţie pentru evitarea unei crize globale a alimentelor este creşterea producţiei.
Principalul motiv pentru care alimentele s-au scumpit peste tot este cererea tot mai mare din China, India şi Brazilia în primul rînd, unde bogăţia a dus la diversificarea meniului.
În fiecare lună, milioane de oameni de pe glob ies din sărăcie. În esenţă, aceştia au o dietă mai bogată. În loc să mănânce carne o dată pe săptămână, acum îşi pot permite carne o dată pe zi. Iar cererea crescândă pentru carne înseamnă presiuni tot mai mari pe producţia de furaje şi pe crescătorii de animale.
(www.realitatea.net)