ACTUALITATE 12 februarie 2010

Patru cazuri de gripă nouă la Spitalul din Vâlcele

de Covasna Media | 543 vizualizări
12feb2010-gripaDin cele şapte cazuri de gripă nouă confirmate în ultimele 24 de ore în întreaga ţară, patru dintre ele au fost depistate la persoane în judeţul nostru. Este vorba despre patru bărbaţi care se află internaţi de câteva zile la Spitalul dr. Radu Horia din staţiunea Vâlcele. Potrivit primarului Dumitru Marinescu, în cursul zilei de astăzi urmează să se deplaseze la spital pentru a vedea despre ce este vorba, dar din câte

12feb2010-gripaDin cele şapte cazuri de gripă nouă confirmate în ultimele 24 de ore în întreaga ţară, patru dintre ele au fost depistate la persoane în judeţul nostru. Este vorba despre patru bărbaţi care se află internaţi de câteva zile la Spitalul dr. Radu Horia din staţiunea Vâlcele. Potrivit primarului Dumitru Marinescu, în cursul zilei de astăzi urmează să se deplaseze la spital pentru a vedea despre ce este vorba, dar din câte ştie situaţia este sub control şi pacienţii au fost ţinuţi sub observaţie.

Potrivit directorului unităţii medicale, Claudia Vigheci, pericolul a trecut şi pacienţii au fost izolaţi. Este vorba despre patru bărbaţi din judeţul Mehedinţi, care au adus cu ei virusul. Ei veniseră în staţiune la tratament.

În judeţul nostru au ajuns, la finele lunii ianuarie, încă 5.000 de doze din vaccinul împotriva gripei noi, după ce alte aproape 16.000 de doze a fost consumate sau distribuite medicilor de familie. Până acum au fost vaccinate împotriva gripei noi peste 9.000 de persoane. Ca număr de cazuri de gripă A/H1N1, în Covasna au fost confirmate peste 30 de îmbolnăviri şi un deces.

Ana Sidon

Foto: Mediafax.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.