ACTUALITATE 7 decembrie 2014

UDMR nu-şi va retrage toţi secretarii de stat şi şefii instituţiilor deconcentrate

de Agerpres | 128 vizualizări

Preşedintele UDMR Covasna, Tamás Sándor, a declarat, vineri, că dacă Uniunea va ieşi de la guvernare, nu-şi va retrage toţi secretarii de stat şi nici şefii instituţiilor deconcentrate din teritoriu.

„Decizia finală privind retragerea UDMR de la guvernare se va lua sâmbăta viitoare la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) şi eu cred că va fi favorabilă ieşirii. Asta înseamnă, desigur, că a doua zi miniştrii şi secretarii noştri de stat îşi vor da demisia din funcţii, mai puţin secretarul de stat de la Educaţie, unde şi în perioada comunistă comunitatea maghiară a avut cel puţin un director şi unde în ultimii 25 de ani am avut secretar de stat indiferent dacă am fost la guvernare sau nu. Şi tot la fel şi secretarul de stat de la Departamentul de Minorităţi”, a declarat Tamás Sándor.

În ce priveşte instituţiile deconcentrate din teritoriu, Tamás Sándor a invocat „principiul proporţionalităţii etnice”, prin urmare nu consideră că UDMR trebuie să-şi retragă directorii odată cu ieşirea de la guvernare. „După cum ştiţi şi am discutat în repetate rânduri, noi susţinem reprezentativitatea pe proporţii etnice indiferent cine este la guvernare, indiferent dacă UDMR este la guvernare sau nu, iar în ce priveşte instituţiile deconcentrate ele trebuie să aibă şi în conducere şi în componenţa lor o proporţionalitate etnică”, a mai spus liderul UDMR Covasna.

El a mai spus că politicienii români trebuie să înţeleagă faptul că UDMR nu este un „partid clasic”, ci reprezentantul comunităţii maghiare, şi, de asemenea, trebuie să onoreze promisiunile făcute minorităţilor naţionale pe 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia, printre care dreptul acestora de a fi reprezentate în toate forurile legislative şi în toate guvernele României.

„Trebuie să ajungă la maturitate odată şi odată şi politicul de la Bucureşti şi să înţeleagă că UDMR nu este un partid clasic din spectrul politic românesc, ci reprezentantul unei comunităţi importante”, a afirmat Tamás Sándor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Asociatia ProCovasna, 9 decembrie 2014
Un fel de "Adio, dar raman cu tine...ciolanule!"
alex, 8 decembrie 2014
Maghiarii sunt reprezentati de mai multe partide politice, nu neaparat de catre UDMR. Maghiari sunt si in partidele politice, asa zis, romanesti (PNL, PDL, etc). Reprezentarea minoritatilor este citeste integral
''un postac platit'', 8 decembrie 2014
Reprezentativitatea la nivel local al romanilor ,in judetul Covasna,care este dle Tamas Sandor?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.