ACTUALITATE 7 septembrie 2016

UDMR Covasna anunţă joi candidaturile depuse pentru alegerile parlamentare

de Agerpres | 387 vizualizări

Cinci persoane şi-au anunţat până miercuri, la amiază, dorinţa de a candida la alegerile din iarnă pentru un loc de parlamentar pe listele UDMR Covasna, numele candidaţilor urmând să fie făcute publice joi, după expirarea termenului limită de înscriere.

Preşedintele executiv al UDMR Covasna, Gruman Robert, a declarat pentru AGERPRES că Uniunea va depune liste complete atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, iar candidaţii finali vor fi desemnaţi pe data de 15 septembrie.

„Mâine expiră termenul până la care se pot depune candidaturile. Au ajuns câteva, mâine le facem publice (...) Desemnarea candidaţilor se va face printr-o şedinţă judeţeană, care va avea loc pe 15 septembrie. Până acum s-au înscris cinci persoane“, a spus Gruman Robert.

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, declarase luna trecută că aproape jumătate dintre viitorii parlamentari care vor reprezenta comunitatea maghiară din judeţ în forul legislativ al ţării vor fi noi.

La prealegerile desfăşurate în urmă cu patru ani, pentru desemnarea candidaţilor Uniunii, s-au înscris nouă persoane pentru cele patru locuri de deputaţi şi două de senatori.

În cele din urmă, UDMR Covasna a fost reprezentată în Parlament de deputaţii Marko Attila, Marton Arpad şi Fejer Laszlo, respectiv de senatorii Olosz Gergely şi Klarik Laszlo. Olosz şi Marko s-au retras din Parlament, primul fiind anchetat pentru trafic de influenţă, pe vremea când era preşedintele ANRE, iar al doilea, pentru abuz în serviciu într-un dosar privind restituirea unor imobile, pe vremea când era secretar de stat.

 

Teme articol: UDMR alegeri candidaţi
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.