ACTUALITATE 10 martie 2016

UDMR anunţă că primarul din Târgu Secuiesc va candida pentru un nou mandat

de Agerpres | 1060 vizualizări

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, va candida pentru al doilea mandat pe listele UDMR Covasna la alegerile locale din vara acestui an.

Potrivit unui comunicat de presă al UDMR Covasna, Bokor Tibor a fost votat în unanimitate de organizaţia municipală, iar acesta a acceptat propunerea de a candida din dorinţa de a-şi continua proiectele.

Profesorul Bokor Tibor a condus timp de mai mulţi ani Liceul „Nagy Mózes” din Târgu Secuiesc, a fost senator UDMR în legislatura 2008-2012, iar ulterior a fost ales primar pe listele UDMR Covasna, învingându-l la o diferenţă semnificativă pe fostul primar Rácz Károly.

Conducerea UDMR Covasna estimează că la alegerile locale din acest an va câştiga 39 de primării din judeţ dintre cele 45 existente, menţionând că atât pe listele de primari, cât şi de consilieri se vor regăsi foarte multe nume noi.

Preşedintele UDMR Covasna, Tamás Sándor, a declarat că organizaţia pe care o conduce a încheiat un acord de colaborare pentru alegerile locale cu Partidul Civic Maghiar, iar în trei localităţi din judeţ, respectiv Ghelinţa, Malnaş şi Zăbala, Uniunea va susţine candidaţii acestei formaţiuni politice.

El a mai spus că UDMR Covasna îl susţine în continuare pe primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, pentru cel de-al treilea mandat, deşi acesta nu a luat încă o decizie cu privire la o nouă candidatură. „Domnul Antal Árpád este şi acum primarul oraşului Sfântu Gheorghe. UDMR vrea ca să fie şi în continuare primarul oraşului Sfântu Gheorghe. Nu avem altă alternativă decât pe domnul Antal Árpád. Candidaturile trebuie depuse până pe 27 aprilie”, a declarat Tamás Sándor.

Antal Árpád este anchetat de DNA într-un dosar privind un credit BERD şi se află sub control judiciar pentru 60 de zile, având interdicţia de a-şi exercita funcţia.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
pacat, 12 martie 2016
Noroc de confectii care au mai amenajat un spatiu de joaca pt copii
pacat, 12 martie 2016
De fapt de 26.
pacat, 12 martie 2016
De 10 ani nu s a schimbat nimic.
pacat, 12 martie 2016
Pacat de orasu asta. Nimeni n a facut nimic. Tinerii fug sa munceasca in strainatate.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.