ACTUALITATE 11 noiembrie 2009

TTA face apel pentru susţinerea concertelor simfonice la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 153 vizualizări
[singlepic=565,250,250,,left]Organizatorul concertelor simfonice, Teatrul Tamasi Aron (TTA) din Sfântu Gheorghe, îşi exprimă îngrjorarea în ceea ce priveşte prezenţa tot mai scăzută a publicului la aceste evenimente. Purtătorul de cuvânt al TTA, Nagy B. Sandor, a anunţat că cea de-a patra stagiune a concertelor simfonice de la Sfântu Gheorghe a început deja, însă la prima reprezentaţie a acestora nu s-a

Organizatorul concertelor simfonice, Teatrul Tamasi Aron (TTA) din Sfântu Gheorghe, îşi exprimă îngrjorarea în ceea ce priveşte prezenţa tot mai scăzută a publicului la aceste evenimente.

Purtătorul de cuvânt al TTA, Nagy B. Sandor, a anunţat că cea de-a patra stagiune a concertelor simfonice de la Sfântu Gheorghe a început deja, însă la prima reprezentaţie a acestora nu s-a umplut decât jumătate din Sala Mare a Teatrului, ceea ce le dă motive de îngrijorare organizatorilor.

„Experienţa arată că indiferent de publicitate şi de programul concertelor, entuziasmul iniţial al publicului faţă de concerte a scăzut în mod drastic: în primele două stagiuni au fost cumpărate 374 de abonamente, anul trecut 275, iar în această stagiune de concerte s-au vândut numai 155 de abonamente”, a arătat Nagy B. Sandor.

Concertele simfonice au fost lansate de către TTA şi Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe din dorinţa de îmbogăţire a ofertei culturale a oraşului, dorind să vină în întâmpinarea nevoii de muzică simfonică pe care o au iubitorii acestui gen.

„Organizatorii sunt convinşi în continuare că prin cultivarea unei anume exigenţe faţă de fenomenul cultural şi prin crearea accesului la valorile culturale, comunitatea va avea numai de câştigat. Numai că dacă oamenii vin din ce în ce mai rar, organizatorii se văd nevoiţi să scadă numărul concertelor din stagiunea viitoare. Ar fi păcat. În primul rând, pentru că e greu de crezut că nu există interes pentru muzica simfonică în acest oraş, ca o dată pe lună să se umple sala de teatru, iar în al doilea rând, pentru că sunt câţiva dintre noi, pentru care muzica simfonică înseamnă bucurie pur şi simplu (...)”, se arată întrun comunicat de presă al TTA, adăugându-se că instituţia va continua să susţină concertele Filamornicii din Braşov, ce vor avea loc în diferite date ale lunii, de fiecare dată în zilele de vineri.

În ceea ce priveşte concertul din luna noiembrie, acesta va avea loc pe data de 13 şi va fi susţinut de Cvartetul de fagoţi al Filarmonicii Braşov şi Cvintetul Cantabile. Cei interesaţi vor avea ocazia să asculte o selecţie din operele lui Bizet, Brown, Thomé, Walker, Jacob, Wachs, Chopin, Jesse Greer, Browne, Zamecnik, Abrahams, Arndt, Berlioz, Piazzolla, Ceaikovski, Piazzolla şi Gershwin.

Monica Rizea

Teme articol: TTA filarmonica concert
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.