ACTUALITATE 26 mai 2023

Trei zile de festival dedicat copiilor, la Târgu Secuiesc

de Diana Pantelimon | 695 vizualizări

Ziua Internațională a Copilului este, în fiecare an, prilej de bucurie atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. La Târgu Secuiesc, se va sărbători timp de trei zile, în perioada 30 mai – 1 iunie a.c., în cadrul Festivalului Copilașilor, ediția 2023. Organizatorii au anunțat multe activități, concerte și deschiderea unui adăpost pentru pisici.

Programele se vor desfășura în interior, la Casa de Cultură „Vigadó”, pe 30 mai, și în aer liber, pe 31 mai și 1 iunie, în frumosul parc al municipiului, W. Wegener.

Teatru de păpuși, jocuri, concerte, dansuri populare, gimnastică, povești interactive, discotecă pentru copii, diverse activități și ateliere de lucru manual, pictură pe sticlă, pictură pe față, carte uriașă de colorat, șah uriaș, tragere cu arcul, trambulină și multe alte surprize îi așteaptă pe cei mici, energici și dornici de distracție.

Un adăpost pentru pisici, numit „Lénárd-Benji”, va fi inaugurat miercuri, 31 mai, de la ora 9:00. Acesta va putea fi vizitat până la ora 13:00. Copiii vor avea ocazia să interacționeze cu animalele, dar vor fi organizate și alte activități.

În parcarea de la intrarea în parcul W. Wegener, joi, 1 iunie, de la ora 12:00, va avea loc și o demonstrație cu mașini de pompieri și de poliție, măturătoare stradală și mașină de gunoi, cu participarea pompierilor, a Poliției din Târgu Secuiesc și a firmei de salubritate Gosp-Com SRL.

Totodată, reprezentanții Asociației „Salvatore” vor oferi demonstrații de acordare a primului ajutor.

Programul complet al festivalului poate fi accesat pe pagina Facebook a evenimentului, „Gyerkőcfesztivál ⦁ Festivalul copilașilor”.

Festivalul Copilașilor este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu Secuiesc (cu suma de aproximativ 20.000 de lei, plus infrastructura), Casei de Cultură „Vigadó” (în jur de 32.000 de lei) și Fundației „Wegener Pro Sanitate” (circa 35.000 de lei).

Sursa foto: Facebook event / Gyerkőcfesztivál Festivalul copilașilor

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.