ACTUALITATE 15 ianuarie 2019

Trei stații noi de reîncărcare pentru mașini electrice la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 932 vizualizări

Proprietarii de mașini electrice vor beneficia în viitor de trei stații de noi de reîncărcare, potrivit unui proiect adoptat luni, 14 ianuarie, în unanimitate de membrii Consiliului Local din reședința de județ. Șugaș Băi, parcarea cinematografului „Arta” și Sepsi Arena sunt locurile de unde vor putea fi încărcare mașinile electrice.

Municipiul Sfântu Gheorghe face pași noi pentru a-i determina pe covăsneni să își achiziționeze automobile electrice, cu scopul de a  proteja mediul înconjurător. Astfel, trei stații noi de reîncărcare vor fi achiziționate și montate în Sfântu Gheorghe.

„Suma alocată acestui proiect este de 471.000 de lei, din care contribuția proprie este de 10%. Unul va fi la Băile Șugaș, al doilea va fi în parcarea de lângă cinematograf și al treilea lângă Sepsi Arena. Am ales amplasamente care în primul rând dispun de linie telefonică, respectiv au în apropiere transformator pentru că e nevoie de curent pentru încărcarea acestor stații”, a declarat în cadrul ședinței de luni, viceprimarul Sztakics Éva-Judit.

Primul încărcător pentru mașini electrice a fost inaugurat la Sfântu Gheorghe în vara anului trecut. Acesta a fost montat la Hotel Best Western Park.

În plus, proprietarii de mașini electrice beneficiază de abonamente cu gratuitate 100% în parcările cu plată din Sfântu Gheorghe, măsură aprobată în luna septembrie a anului trecut de Consiliul Local.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.