ACTUALITATE 16 aprilie 2021

Trei noi polițiști care iși vor desfășura activitatea în cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au depus jurământul de credință

de Covasna Media | 2324 vizualizări

Joi, 15 aprilie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, trei ofițeri de poliție au depus jurământul de credință și își vor desfășura activitatea în cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor.

Noii colegi au promovat concursul de încadrare din surse externe.

Protecția animalelor reprezintă o linie de muncă importantă pentru Poliția Română.

Acest fapt este relevant și pentru eforturile de a crea și operaționaliza această structură specializată pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională sau penală îndreptate împotriva animalelor, sau care au ca obiect animalele aflate într-o stare de pericol.

Este important de menționat faptul că prin legislația în vigoare s-au instituit instrumente de a aborda faptele îndreptate împotriva animalelor.

Astfel conform O.U.G. nr. 175/2020 pentru completarea unor acte normative cu incidență în protecția animalelor, polițistul deţine instrumentul administrativ de plasare a animalului în adăpost, în vederea înlăturării unui pericol iminent îndreptat împotriva acestuia.

Faptele de cruzime împotriva animalelor nu vor fi tolerate de polițiștii covăsneni, aceștia își vor folosi toate prerogativele conferite de lege pentru a combate și preveni astfel de fapte.

Le dorim mult succes noilor noștri colegi!

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.