ACTUALITATE 28 martie 2022

Trei întorsureni reprezintă România la Expo 2020 Dubai

de Covasna Media | 2658 vizualizări

În perioada 20-30 martie 2022, Alexandra Bocîrnea, Mădălina Aldea şi Flavius Hosu, tinerii din Întorsura Buzăului, reprezintă România în cadrul expoziţiei mondiale Expo 2020, ce are loc în Dubai, Emiratele Arabe Unite. Expoziţia mondială are ca temă „Conectarea minţilor, Crearea viitorului”, la aceasta participând 191 de ţări, printre care se numără şi România.

Alexandra Bocîrnea şi Mădălina Aldea sunt studente la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, de la Universitatea Transilvania din Braşov, iar în cadrul expoziţiei desfăşoară ateliere de creaţie cu tematică pascală pentru vizitatori, sub îndrumarea doamnei profesor conf. Indreica Simona. De asemenea, acestea le vorbesc vizitatorilor despre tradiţiile pascale româneşti.

„Este impresionant să descoperi atât de mulţi oameni interesaţi de cultura ta. La ateliere noastră participă zilnic aproximativ 100 de persoane, copii şi adulţi din ţări precum India, Pakistan, Iran, Lebanon, Emiratele Arabe Unite, Franţa, Danemarca, Suedia, Statele Unite, Italia... şi lista poate conutinua. Pentru mine reprezintă o experienţă de neuitat, mă bucur enorm că mi s-a oferit această oportunitate, de a le povesti tuturor despre locul în care m-am născut. Este cu adevărat surprizător să vezi atâţia oameni care îşi doresc să participe la activităţile noastre”, a declarat Alexandra Bocîrnea.

Pe lângă atelierele susţinute de Alexandra şi Mădălina, la Expo 2020 este prezent şi Flavius Hosu. Deja cunoscut pentru talentul său, Flavius este student la Facultatea de Muzică, din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov. Interpret la tobe, acesta are un repertoriu bazat pe muzică simfonică şi folclor, având zilnic recitaluri la Pavilionul României. Recitalurile sale includ piese importante din repertoriul marilor compozitori de jazz: Michel Petrucciani, Oscar Peterson, Chick Corea sau Miles Davis.

Sursa: comunicat de presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.