ACTUALITATE 6 decembrie 2011

Trei incendii de vegetaţie în două ore

de Covasna Media | 407 vizualizări

Luni după-amiază, un apel prin sistemul 112 anunţa un incendiu la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe pe DN 12.

La faţa locului s-au deplasat cinci subofiţeri cu o autospecială, care după 30 de minute au reuşit să stingă flăcările. În incendiu au ars aproximativ 2 ha de vegetaţie uscată.

Imediat după stingerea incendiului, un şofer din trafic a anunţat echipajul de pompieri despre faptul că arde vegetaţie uscată şi pe DN 11, în apropierea podului peste Râul Negru din localitatea Chichiş, iar fumul dens îngreunează circulaţia rutieră. Pompierii militari s-au deplasat la faţa locului şi au localizat şi lichidat incendiul în urma căruia au ars circa 0,8 ha de vegetaţie uscată.

Cu puţin înainte de ora 18:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost anunţat despre faptul că un incendiu de vegetaţie uscată se manifestă pe DN11, pe raza comunei Reci, în apropierea unei staţii de carburanţi.

Intervenţia unui echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sf. Gheorghe a înlăturat propagarea incendiului, reuşind în timp oportun să localizeze şi lichideze incendiul ce cuprinsese aproximativ 0,5 ha de vegetaţie uscată.

Cauza probabilă a celor trei incendii o reprezintă focul în spaţii deschise.

Flăcări la Sita Buzăului

Marţi dimineaţă, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost anunţat, prin sistemul 112, despre faptul că arde o casă aflată în localitatea Sita Buzăului.

Imediat după primirea apelului, două echipaje de pompieri din cadrul Pichetului de Pompieri Întorsura Buzăului şi unul din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe s-au deplasat la fața locului în vederea localizării și stingerii incendiului.

În momentul sosirii pompierilor la faţa locului, ardeau o anexă şi acoperişul acesteia confecţionat din lemn cu învelitoare din ţiglă şi acoperişul casei de locuit, cu posibilitate de propagare la întreaga clădire.

Cei 21 de pompieri militari s-au luptat aproximativ 5 ore cu flăcările, reuşind înlăturarea pericolului de propagare a incendiului la întreaga casă de locuit.

În urma incendiului au ars acoperişul anexei pe o suprafaţă de aproximativ 240 mp, acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 36 mp, 10 tone de fân, 1 tonă de grâu, 2 tone de tărâţă, 7 mc de cherestea, 2 aparate de sudură, 1 motocositoare şi s-au degradat 35 de tone de fân, 4 tone de porumb, pereţii portanţi ai anexei din lemn, uşile şi geamurile casei de locuit, precum şi alte materiale depozitate in anexă.

Cauza probabilă  de incendiu o reprezintă efectul termic produs de un mijloc de iluminat lăsat sub tensiune în apropierea materialelor combustibile.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plt. Tolvaj Marian-Marius

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.