ACTUALITATE 29 februarie 2016

Trei femei internate în spital după accidentul rutier de duminică

de Covasna Media | 802 vizualizări

Din cele patru persoane care au ajuns duminică seara la Spitalul Județean de Urgențe din Sfântu Gheorghe, în urma unui accident de mașină, trei persoane, toate femei de 45, 46 respectiv 90 de ani, au fost internate. Primele două au suferit multiple contuzii toracice și la membre, fiind internate la secția ortopedie, conform informaţiilor transmise de Biroul de Presă al Spitalului Judeţean. Femeia de 90 de ani a fost internată o scurtă perioadă la secția Anestezie Terapie Intensivă, iar apoi la secția de chirurgie, întrucât avea multiple traumatisme toraco-abdominale și ale membrelor inferioare. „Dacă nu a fost transferată la niciun alt spital până acum, nu e chiar atât de grav. Dacă apar traumatisme mai grele, se transferă la alte spitale”, a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului, Nagy-Demeter István. El a adăugat că starea celor trei este „acceptabilă”, victimele accidentului putând să iasă din spital după o perioadă.

Duminică seara, pe DN13E, la kilometrul 4 dinspre Sfântu Gheorghe spre Vâlcele, s-au ciocnit două autoturisme, cu numere de Covasna, respectiv Vrancea. Într-unul dintre autoturisme se aflau patru, iar în celălalt, trei persoane. Una dintre victime, o femeie, aflată pe scaunul din dreapta șoferului din autoturismul cu număr de Covasna, a necesitat intervenția echipajului de descarcerare ISU. Patru victime, printre care și persoana descarcerată, au fost duse la Spitalul Județean de Urgență. Celelalte trei victime nu au necesitat spitalizarea.

Alte urgențe în perioada 22-29 februarie

În total, în săptămâna 22-29 februarie s-au prezentat la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe opt victime de accident rutier, dar numai cele trei amintite mai sus au fost internate. În total, în perioada amintită la Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean s-au prezentat 557 de pacienți, din care 194 au fost internați.

Astfel, din 32 de persoane care s-au prezentat cu urgenţe cardiovasculare s-au internat 17, din care trei pentru infarct miocardic. Tot 17 persoane internate s-au înregistrat la urgențe neurologice, dintr-un total de 49 care s-au prezentat. La urgențe chirurgicale au sosit 50 de persoane, din care 10 s-au internat, iar la medicină internă, din 146 de persoane, doar 25 au avut nevoie de internare. La urgențe ortopedice au acuzat traume 86 de persoane, din care 10 au avut nevoie de internare, 56 de pacienți au venit cu urgențe ginecologice, din care s-au internat 38, iar pentru urgențe psihiatrice s-au prezentat 40 de persoane, 10 fiind internate. Totodată, 98 de copii au fost aduși pentru urgențe pediatrice, din care 92 au fost tratați în regim de urgență sau internați. La secția de specialitate a spitalului au avut loc 21 de nașteri, din care 12 fete, respectiv 9 băieți.

Săptămâna trecută opt persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni, iar două au fost internate. Unul dintre pacienți este un bărbat de 31 ani, internat la secția ORL cu politraumatism la nivelul craniului și al toracelui. Celălalt, un bărbat în vârstă 53 de ani, se află momentan la secția ortopedie cu multiple contuzii, hematoame la nivelul capului, toracelui și membrelor inferioare. Totodată, 14 persoane au ajuns în stare de ebrietate la secția UPU-SMURD, în niciunul dintre cazuri nefiind nevoie de internare.

Teme articol: spital accident victime
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.