ACTUALITATE 24 octombrie 2018

Transportul rutier de mărfuri şi persoane, în atenţia poliţiştilor covăsneni

de Covasna Media | 318 vizualizări

Săptămâna trecută, polițiștii au desfășurat acțiuni pentru siguranța traficului rutier, în cadrul planului TISPOL – TRUCK&BUS

În perioada 15-21 octombrie a.c., polițiștii covăsneni au acționat pe raza județului pentru prevenirea accidentelor produse, în special, pe fondul nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau mărfuri.

Activitățile s-au desfășurat în conformitate cu planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte, și au avut ca scop prevenirea încălcării normelor de circulație privind transporturile rutiere de persoane și mărfuri. Au fost vizate autovehiculele cu capacitate de transport persoane mai mare de 8+1 locuri și cele de transport mărfuri cu o masă maximă totală autorizată mai mare de 3,5 tone.

Prin acțiunile de control polițiștii au urmărit depistarea transporturilor ilicite de mărfuri și persoane, prevenirea conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, verificarea modului de respectare a timpilor de odihnă și conducere, respectarea dimensiunilor de masă și gabarit, deținerea certificatului de competență profesională și a documentelor de transport, a inspecției tehnice periodice și a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

Polițiștii covăsneni care au acționat în baza obiectivelor menționate au oprit în trafic și au verificat 278 de autovehicule făcând parte din categoriile vizate (204 destinate transportului de marfă și 74 destinate transportului de persoane). În urma controalelor au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, 22 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.