ACTUALITATE 7 iulie 2012

Traian Băsescu a fost suspendat. Referendum de demitere pe 29 iulie

de Covasna Media | 62 vizualizări

Traian Băsescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte. Parlamentul a adoptat, vineri seara, hotărârea de suspendare din funcţie a lui Traian Băsescu, cu 256 de voturi "pentru" şi 114 "împotrivă". Două voturi au fost anulate. În urma suspendării lui Traian Băsescu, Crin Antonescu devine preşedintele interimar al ţării.

Dintre cei 372 de parlamentari care şi-au exercitat votul, 256 au votat în favoarea suspendării lui Traian Băsescu, iar 114 "împotrivă". Două voturi au fost anulate.

Pentru suspendarea preşedintelui erau necesare 217 voturi.

Parlamentul propune, printr-o hotătâre care a fost aprobată de plen, ca referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu să aibă loc în data de 29 iulie. Hotărârea a fost votată, fiind înregistrate 242 de voturi "pentru".

Proiectul de hotărâre privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, votat de Parlament, a avut două articole, unul referindu-se la suspendare, celălalt la interimatul funcţiei.

Primul articol prevede că "Preşedintele Traian Băsescu se suspendă din funcţia de preşedinte al României".

Articolul al doilea prevede că "Hotărârea se comunică Curţii Constituţionale pentru a constata existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiilor de către preşedintele României".

Parlamentarii au dezbătut vineri, în plenul reunit, cererea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Şeful statului a fost prezent la dezbateri şi a intervenit de două ori. În discursul final, preşedintele a lansat un atac dur la adresa lui Victor Ponta şi a lui Călin Popescu Tăriceanu, iar lui Crin Antonescu i-a lăsat o foaie pe care să-şi scrie demisia în cazul în care va câştiga referendumul. În timpul dezbaterilor, Băsescu a părăsit de două ori sala de plen: prima dată în timpul discursului lui Crin Antonescu, a doua oară în timp ce vorbea Călin Popescu Tăriceanu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

Acum 3 ore, 39 minute

Concert Mozart

Acum 4 ore, 24 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.