ACTUALITATE 10 iunie 2024

Tragedie pe calea ferată din Malnaș: un bărbat a fost electrocutat și apoi călcat de tren

de Daniela Luca | 2055 vizualizări

Un bărbat de 67 de ani a decedat sâmbătă în urma unui tragic accident pe calea ferată din localitatea Malnaș. Victima a fost lovită de trenul IR 407, care circula pe ruta Budapesta – Brașov. Înainte de impact, bărbatul a fost electrocutat. Autoritățile reamintesc populației riscurile majore la care se expun oamenii atunci când nu respectă regulile de siguranță pe calea ferată.

„În data de 8 iunie a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna au fost sesizați cu privire la faptul că, în zona localității Malnaș, o persoană a fost accidentată de trenul IR 407, care circula pe ruta Budapesta – Brașov. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că este vorba despre un bărbat de 67 de ani”, transmite IPJ Covasna.

Polițiștii au constatat că bărbatul, care traversa calea ferată printr-un loc neautorizat, avea în mână o undiță. Aceasta a intrat în contact cu linia de înaltă tensiune și l-a electrocutat. În urma șocului, victima a căzut între șinele de cale ferată și ulterior a fost lovită de tren.

Autoritățile continuă să facă apel la prudență și responsabilitate din partea tuturor cetățenilor pentru a preveni astfel de tragedii. Iată cele mai importante recomandări din partea IPJ Covasna.

•             ATENȚIE! TENSIUNEA ÎN LINIA DE CONTACT ESTE DE 27.000 V!

•             Cablul sub tensiune creează un câmp electric periculos la distanțe mici. O persoană care se apropie de cablu, escaladând un vagon sau o locomotivă, devine un conductor excelent pentru electricitatea statică. Astfel, are loc o străpungere a aerului și o descărcare electrică, formându-se un câmp electric.

•             Atenție! Arcul electric se formează la o distanță mai mică de 1,5 m față de linia de contact și este FATAL!

•             Nu atingeți cablurile electrice, șinele, trenurile sau orice fel de instalație electrică!

•             Evitați să traversați calea ferată prin locuri nemarcate sau nesemnalizate!

•             Manifestați prudență la traversarea căii ferate - folosiți pasarele, pasaje și treceri pietonale disponibile!

•             Fiți permanent atenți, zgomotele și vibrațiile anunță trecerea trenului!

•             Nu uitați că trenul are mereu prioritate!

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.