ACTUALITATE 3 noiembrie 2009

Toate spitalele din România intră în carantină ca urmare a creşterii numărului infecţiilor cu noua gripă

de Covasna Media | 628 vizualizări
[singlepic=513,250,250,,left]Ministerul Sănătăţii a dispus ca toate unităţile spitaliceşti din ţară să intre, începând de luni, în carantină, a anunţat secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, vizitele fiind limitate în incinta unităţilor, iar campania de vaccinare va începe pe 26- 27 noiembrie. Primii vaccinaţi vor fi elevii şi cadrele medicale. România are un stoc suficient de 400.000 de doze de medicamente antivirale şi a mai solicitat 1.375.000 de doze.

Ministerul Sănătăţii a dispus ca toate unităţile spitaliceşti din ţară să intre, începând de luni, în carantină, a anunţat secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, vizitele fiind limitate în incinta unităţilor, iar campania de vaccinare va începe pe 26- 27 noiembrie. Primii vaccinaţi vor fi elevii şi cadrele medicale.

România are un stoc suficient de 400.000 de doze de medicamente antivirale şi a mai solicitat 1.375.000 de doze.

„Vaccinarea va începe în luna noiembrie dată estimativă fiind 26-27 noiembrie. Vaccinarea se face cu Antigrip produs de Institutul Cantacuzino. Ministerul Sănătăţii a renunţat la achiziţia celor 1 milion de doze de vaccin din piaţă pentru că toate ofertele primite aveau ca termen de distribuţie anul 2010“ a declarat Adrian Streinu Cercel. Medicii recomandă vaccinare în cadru organizat.

Primele 1.300.000 doze vor fi utilizate pentru vaccinarea personalului medico-sanitar şi a elevilor şi studenţilor din cele două mari focare Iaşi şi Bucureşti. O parte din aceste două vor fi folosite pentru vaccinarea personalului care lucrează la graniţa cu Ucraina.

„50.000 de doze vor fi repartizate în centrele universitare Craiova, Cluj, Târgu-Mureş şi Braşov“, a declarat Adrian Streinu Cercel.

555 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A H1N1 au fost confirmate deja în România, boala răspândindu-se în mai multe oraşe ale ţării. Trei şcoli din Bucureşti, Iaşi şi Filiaşi au fost închise din cauza numărului mare de îmbolnăviri, iar cursurile de la clasele mai multor şcoli au fost suspendate temporar, a anunţat dr. Adrian Streinu-Cercel.

174 de bolnavi sunt în continuare sub tratament, fiind diagnosticaţi doar în ultima săptămână, a anunţat secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel. În acest moment, s-a dispus închiderea cursurilor la două şcoli din Capitală, Şcoala nr. 153 şi Şcoala nr. 147, şi la câte una din judeţele Iaşi, Dolj şi Suceava.

Ministerul Sănătăţii a alocat 27 de milioane de lei pentru spitalele din zonele afectate de gripă porcină.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.