ACTUALITATE 14 august 2009

Toate izvoarele duc la Poian

de Covasna Media | 540 vizualizări
La Festivalul Aquarius al Apelor Minerale participă mâine 22 de localităţi din Covasna şi Harghita

Ziua de mâine se arată una „acidulată“ în comuna Poian, unde are loc cea de-a treia ediţie a Festivalului de Apă Minerală Aquarius. La „parada“ apelor minerale s-au înscris 22 de localităţi din Covasna şi Harghita bogate în izvoare, intenţia organizatorilor fiind ca numărul participanţilor să crească de la an la an. Astfel, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Tamas Sandor, dacă la ediţia de acum

La Festivalul Aquarius al Apelor Minerale participă mâine 22 de localităţi din Covasna şi Harghita

Ziua de mâine se arată una „acidulată“ în comuna Poian, unde are loc cea de-a treia ediţie a Festivalului de Apă Minerală Aquarius.

La „parada“ apelor minerale s-au înscris 22 de localităţi din Covasna şi Harghita bogate în izvoare, intenţia organizatorilor fiind ca numărul participanţilor să crească de la an la an. Astfel, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Tamas Sandor, dacă la ediţia de acum trei ani de la Micfalău au participat 17 localităţi cu 30 de izvoare, iar la cea de anul trecut de la Şugaş Băi 18 localităţi cu 37 de izvoare, anul acesta cele 22 de localităţi au înscris în Festival un număr de 47 de izvoare de apă minerală.

„Scopul evenimentului este de a face cât mai mult publică această bogăţie a Ţinutului Secuiesc care este apa minerală. Esenţa este de a promova, de a face cunoscute apele şi izvoarele din această zonă, precum şi oamenii care se ocupă de îmbuteliere şi promovare“, a spus Tamas Sandor.

Programul începe mâine dimineaţă la ora 10 în curtea şcolii din Poian şi cuprinde un concurs de preparat clătite prin care va fi aleasă cea mai potrivită apă minerală pentru clătite, precum şi alegerea „Vinului Zânelor“, la care pot participa ape minerale care nu se îmbuteliază şi nu sunt comercializate şi a „Reginei Aquarius“, pentru ape minerale care sunt îmbuteliate în judeţele Covasna şi Harghita şi sunt comercializate.

Din Festivalul Aquarius nu lipsesc nici degustările de apă minerală, cocktail-urile care s-au făcut remarcate anul trecut, precum şi un tur în fosta fabrică de îmbuteliere a apei minerale care funcţiona la Poian.

Anul acesta o noutate o reprezintă expoziţia Muzeului de apă minerală din Tuşnad, care va putea fi vizitată la Poian. În afara concursurilor şi expo zi ţiilor, organizatorii – Asociaţia pentru Turism Covasna, CJ Covasna şi CJ Harghita – au cuprins în program şi o serie de prelegeri despre situaţia apelor minerale pe piaţa mondială, analiza chimică a apelor minerale şi altele.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
panamare, 14 august 2009
apa=aur.In special in aceste momente, in care apa ar trebui pretuita mai mult... Cea mai buna investitie pentru judetele Cv si Hr ar fi Apa Minerala,cartofii,agro-turism.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.