ACTUALITATE 1 februarie 2019

Timpul de reacţie al echipajelor ISU, îmbunătăţit; SMURD - 4 minute, pompierii - 7 minute în urban

de Agerpres | 602 vizualizări

Timpul de reacţie al echipajelor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna s-a îmbunătăţit, SMURD ajungând la intervenţiile din mediul urban, în medie, la patru minute iar pompierii, la circa şapte minute, relevă bilanţul pe 2018, prezentat joi de conducerea instituţiei.

Potrivit acestuia, anul trecut au fost înregistrate 3.375 de situaţii de urgenţă, în medie, nouă evenimente pe zi, dintre care 174 au fost la incendii, 74 la accidente rutiere cu descarcerare şi 2.902 intervenţii SMURD.

Durata medie a deplasărilor la intervenţii a fost în cazul SMURD de patru minute în mediul urban şi de 12 minute în cel rural iar în cazul pompierilor, de 7,3 minute în mediul urban şi de 22,1 minute în mediul rural, eficientizarea timpului de reacţie datorându-se atât dotării cu maşini de intervenţie rapidă, cât şi îmbunătăţirii pregătirii angajaţilor şi creşterii calităţii infrastructurii rutiere.

Timpul de reacţie a fost mai mare în zona Baraoltului, unde nu există structuri proprii de intervenţie ale ISU, în acest caz echipajele din Sfântu Gheorghe având nevoie de circa 50 de minute pentru a ajunge la destinaţie. (...)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.