ACTUALITATE 25 iulie 2019

Testările RO-ALERT, de joi, în tot județul

de Covasna Media | 586 vizualizări

Testarea sistemului de avertizare RO-ALERT continuă în perioada următoare. Calendarul județean al acțiunii prevede că joi,  vineri și marți, în zilele de 25, 26 și 30 iulie, vor fi trimise mesaje în tot județul. Și luni, 29 iulie se va testa sistemul pe raza județului, excepție făcând localitatea Comandău. 

Telefoanele configurate pentru recepția mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa următorul mesaj _„TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului #RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”_. Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile.

Pentru a primi mesajele transmise de IGSU și structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare. Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile”, informează ISU Covasna. 

Testările RO-ALERT au început în 18 iulie, cu Târgu Secuiesc și au continuat: vineri (19) către UAT-urile Sita Buzăului, Întorsura Buzăului și Dobârlău; luni (22) către 20 UAT-uri: Aita Mare, Valea Crișului, Malnaș, Micfalău, Bodoc, Cernat, Dalnic, Ghidfalău, Arcuș, Moacșa, Ozun, Reci, Valea Mare, Boroșneu Mare, Brateș, Belin, Bixad, Turia, Catalina și Zăbala; marți (23) către o zonă prin desenarea unui patrulater rezultat prin unirea punctelor de intersecție a 3 UAT-uri și anume: Cernat-Malnaș-Micfalău, Catalina-Zăbala-Ghelința, Covasna-Zagon-Brateș, Ghidfalău-Moacșa-Reci; miercuri (24) au primit toate UAT-urile aflate la limita județului: Vârghiș, Brăduț, Bățani, Bixad, Turia, Sânzieni, Poian, Estelnic, Mereni, Lemnia, Brețcu, Ojdula, Ghelința, Zăbala, Covasna, Comandău, Zagon, Sita Buzăului, Întorsura Buzăului, Dobârlău, Chichiș, Ilieni, Vâlcele, Hăghig, Belin, Aita Mare, Baraolt, Cernat, Dalnic, Moacșa și Ghidfalău. 

Din momentul operaționalizării Sistemului RO-ALERT (septembrie 2018) și până la momentul începerii testării au fost transmise peste 400 de mesaje de avertizare a populației, în situații reale. Printre acestea s-a numărat și cel din județul Covasna din martie a.c., care anunța prezența unui urs în zona străzii Lunca Oltului din Sfântu Gheorghe. 

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

Informații referitoare la compatibilitatea telefoanelor mobile cu Sistemul RO-ALERT sunt disponibile în secțiunea Configurare telefon, de pe portalul www.ro-alert.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.