ACTUALITATE 2 iulie 2020

Termenul de finalizare a lucrărilor din Piața Centrală – noiembrie 2020

de Luca Daniela | 551 vizualizări

Autoritățile locale speră ca investiția să fie dată în folosință chiar mai repede 

Lucrările de amenajare în zona din fața Prefecturii și a Consiliului Județean, începute în cursul lunii mai, trebuie să se finalizeze în luna noiembrie, anunță autoritățile locale. Reprezentanții primăriei speră ca noua porțiune a Pieței Centrale din Sfântu Gheorghe,  gândită ca o platformă multifuncțională, să fie gata înainte de termen. 

„După câte știu, în prezent totul e conform planului. Au fost niște mici modificări atunci când s-au descopertat instalațiile pentru că au fost în alte locuri decât știa proiectantul, dar s-a găsit rezolvarea. Nu știu exact în ce stadiu sunt lucrările, dar știu că avansează. La sfârșitul lunii noiembrie este termenul de finalizare, conform contractului. Sperăm să fie mai repede. A fost fixat acest termen ca să se poată monta patinoarul când se termină lucrarea”, ne-a spus viceprimarul Tóth Birtan Csaba.

Valoarea totală a lucrărilor este de 2,74 milioane de lei, iar ordinul de începere a fost dat la sfârșitul lunii mai a.c.. Constructorul a îngrădit perimetrul în care se efectuează lucrările, astfel că în prezent accesul direct dinspre Piața Mihai Viteazul spre parc este restricționat. 

În ceea ce privește terenul din Piața Centrală, în proiect se arată că, odată renovată, zona va face o legătură funcțională și plăcută vizual dintre noile spații pietonale din partea sudică a Pieței Libertății și Pieței Mihai Viteazul, respectiv va efectua articularea dintre alte vecinătăți funcționale situate în Parcul Elisabeta, cum ar fi cele administrative, culturale sau de alimentație publică. 

Pentru a crea un spațiu potrivit pentru montarea patinoarului, va fi realizată o platformă plană la o cotă mai ridicată față de partea sudică a Pieței, specifică același proiect, aprobat în luna iulie a anului trecut. Această amenajare va fi folosită și pentru amplasarea scenei mari cu ocazia unor sărbători sau evenimente.   

De asemenea, pentru a permite accesul auto la instituțiile amintite mai devreme, va fi amenajat un drum de acces care va avea o lățime de trei metri în fața Consiliului Județean. Acesta se va lăți în fața clădirii Prefecturii într-o platformă care va realiza legătura cu strada Gábor Áron.

Acea diferență de nivel existentă va fi pusă în valoare de niște trepte neuniforme de la o margine la alta a zonei vizate, iar pavajul nou va fi realizat din calupuri de piatră de andezit, treptele și elementele urmând să fie efectuate din piatră naturală, se specifică în proiect.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.