Terenuri gratuite pentru tineri
O suprafaţă de aproximativ 23 de hectare din proprietatea Primăriei municipiului Sfântu-Gheorghe va fi pusă la dispoziţia tinerilor până în 35 de ani. Primarul Antal Árpád a declarat că familiile tinere sau tinerii care hotărăsc să se întoarcă în oraş după terminarea studiilor, sau pur şi simplu să revină acasă, vor primi gratuit între 300-500 mp, teren pe care ar urma să îşi construiască o locuinţă. Primăria are la ieşirea din municipiu, spre staţiunea Şugaş, o suprafaţă de aproximativ 23 de hectare pe care doreşte să se construiască locuinţe pentru tineri şi, în viitor, blocuri ANL, tot pentru aceştia. Pe acest teren primarul speră să se poată construi în jur de 50 – 60 de case, de care ar putea beneficia aproximativ o sută de tineri. Deşi, practic, în prezent suprafaţa cu pricina este teren viran, fără niciun fel de lucrări de infrastructură, Antal Árpád a spus că anul viitor vor începe lucrările de apă şi canalizare în zonă, pentru ca tinerii ...
O suprafaţă de aproximativ 23 de hectare din proprietatea Primăriei municipiului Sfântu-Gheorghe va fi pusă la dispoziţia tinerilor până în 35 de ani. Primarul Antal Árpád a declarat că familiile tinere sau tinerii care hotărăsc să se întoarcă în oraş după terminarea studiilor, sau pur şi simplu să revină acasă, vor primi gratuit între 300-500 mp, teren pe care ar urma să îşi construiască o locuinţă. Primăria are la ieşirea din municipiu, spre staţiunea Şugaş, o suprafaţă de aproximativ 23 de hectare pe care doreşte să se construiască locuinţe pentru tineri şi, în viitor, blocuri ANL, tot pentru aceştia. Pe acest teren primarul speră să se poată construi în jur de 50 – 60 de case, de care ar putea beneficia aproximativ o sută de tineri. Deşi, practic, în prezent suprafaţa cu pricina este teren viran, fără niciun fel de lucrări de infrastructură, Antal Árpád a spus că anul viitor vor începe lucrările de apă şi canalizare în zonă, pentru ca tinerii să beneficieze de toate condiţiile. Proiectul ar urma să fie realizat de o firmă, iar locuinţele vor fi unele tip. Atribuirea terenului se face în folosinţă gratuită pe durata existenţei locuinţei proprietate personală, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local al comunei, oraşului, municipiului, iar subvenţia acordată de stat, după finalizarea casei, nu poate depăşi 10.000 de euro.
Şi case pentru săraci
Primarul Antal Árpád a mai declarat şi că a hotărât să implice organizaţiile locale non-profit în atribuirea locuinţelor sociale. O astfel de organizaţie este Crucea Roşie - filiala Covasna, al cărei director, Papp Adolf, a enumerat criteriile de repartiţie. Papp a ţinut să precizeze că scopul comisiei sociale este acela de a proceda în spiritul dreptăţii. Unul dintre criterii va face diferenţa între acele persoane care, fără să fie răspunzători de acest lucru, au ajuns la periferia societăţii şi acelea care pot să îşi asigure singure existenţa. „De asemenea, comisia va mai avea în vedere şi mediul social, situaţia familială, înclinaţia către învăţătură şi dragostea de muncă” se arată într-un comunicat al Primăriei, fără să se precizeze ce fel de criterii vor sta la baza stabilirii, de exemplu, a „dragostei de muncă”.
Bianca Stupu